Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
KıbrısManşet

Ağır yaralamaya 4 yıl hapislik

İş insanı Bulut Akacan’ın korumaları Özer Ustaoğlu ve Hulusi Kalkan’ı yaralayan Erkan Taşsöken aleyhindeki dava dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı

Devrim DEMİR- HAVADİS

Girne’de İnönü Sokak üzerinde Şubat ayında iş insanı Bulut Akacan ile aralarında çıkan tartışma sonucu Akacan’ın korumaları Özer Ustaoğlu ve Hulusi Kalkan’ı yaralayan Erkan Taşsöken aleyhindeki dava dün karara bağlandı.

3 Mart tarihinden bu yana hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı cezaevinde bekleyen Taşsöken, dün başkanlığını Melek Esendağlı’nın yaptığı, Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seran Bensen huzuruna çıkarıldı.

Kararda Erkan Taşsöken’in avukatı Mustafa Asena ve Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulundu.

“Ağır yaralama”, “Yaralama”, “Darp” ve “Tecavüzkâr alet bulundurma” suçlarından yargılanan Taşsöken “Ağır yaralama” suçundan 4 yıl hapse mahkûm edildi.

Taşsöken ile ilgili oy birliği ile alınan kararı Mahkeme Başkanı Melek Esendağlı açıkladı.

Esendağlı: Akacan’ın tahrik edici davranışı Taşsöken lehine kullanıldı

Kararı okuyan Mahkeme Başkanı Melek Esendağlı, olayın 24 Şubat tarihinde Girne’de İnönü Sokak üzerinde yaşandığını anımsattı.

Esendağlı, uzun süren duruşmanın ardından incelenen olgularda Bulut Akacan’ın sözlü provokasyonları olayın meydana geliş şeklinde ilk göze çarpan tahrik olduğuna vurgu yaparak bu olayın sanık Erkan Taşsöken lehine kullanıldığının altını çizdi.

“Sanık olay yerine hazırlıklı gitmedi”

Esendağlı, sözlü tartışmanın kavgaya dönüştüğünü bıçaklı saldırıda Akacan’ın yakın korumaları Özer Ustaoğlu’nu boynundan ve sol bacağından, Hulusi Kalkan’ı ise sağ bacağından yaralandığını söyledi.

Akacan ile Taşsöken arasında kişisel bir husumetin olmadığına da dikkati çeken Esendağlı, sanığın olay yerine hzaırlıklı itmediğini her şeyin bir anda geliştiğini ve bu durumun da sanık lehine kullanıldığını belirtti.

İşlenen suçların yasada ciddi cezası var

Erkan Taşsöken’in yargılandığı “Ağır yaralam” suçunun yasada müebbet hapis öngördüğünü, “Yaralama” suçunun ise 3 yıla kadar hapislik cezası olduğunu ifade eden Esendağlı, Taşsöken’in “Ağır yaralama” suçundan oy birliği ile 4 yıl hapse mahkûm edildiğini açıkladı.

Asena: Bela gelip müvekkilimi buldu

Kararın ardından Taşsöken’in avukatı Mustafa Asena kısa bir beyanda bulundu. Asena, istinaf hakkını kullanacaklarını, müvekkilinin huzurunda gerçekleşen bir olay olmadığını, belanın gelip müvekkilini bulduğunu söyledi.

Asena, müvekkilinin kriminal bir suçlu olmadığını hataya düştüğünü ifade etti.