“Adalet istiyoruz” - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
FutbolSpor

 “Adalet istiyoruz”

Fahri Altınör

Türk Ocağı Başkanı Fahri Altınör, GAÜ Çetinkaya ile oynadıkları Koopbank Kıbrıs Kupası çeyrek final ilk maçını yöneten hakem Kerem Eran ile ilgili Havadis’e çarpıcı açıklamalarda bulundu:

BERABERE BİTİRMEYE YÖNELİK SENARYO:

Futbol takımının oynadığı karşılaşmalarda ortaya çıkan sonuçları, hiçbir zaman hakem yönetimine mal etmediğine dikkat çeken Başkan Fahri Altınör, “Bugüne kadar ki hakem yanlışlarını, hakemlerin bilmeyerek yaptıkları hatalar olarak kabullendik. Ancak, hakem görüp yapmıyorsa, bunda art niyet aramalıdır. Nitekim GAÜ Çetinkaya ile oynadığımız kupa maçını yöneten Kerem Eran, müsabakanın berabere bitmesini sağlamaya yönelik bir senaryoyu oynarcasına bu karşılaşmayı yönetti” dedi

Coşkun KUTAY

 

Türk Ocağı Başkanı Fahri Altınör; geçtiğimiz gün Türk Ocağı-GAÜ Çetinkaya takımları arasında oynanan Koopbank Kıbrıs Kupası çeyrek final ilk karşılaşmasında meydana gelen hakem hataları ile ilgili Havadis’e konuştu. Prensip olarak; futbol takımının oynadığı karşılaşmalarda ortaya çıkan sonuçları hiç bir zaman hakem yönetimine mal etmediğine, Türk Ocağı Başkanlığı döneminde de teknik ekip ve futbolcularının, hakem yönetimlerini mazeret olarak kullanmalarına izin vermediğine dikkat çeken Türk Ocağı Başkanı Fahri Altınör “ ayrıca, bugüne kadar, Ocak camiası olarak maç öncesinde ve sonrasında hakemlere yönelik baskı oluşturacak beyanatlar vermedik ve üstelik bu tip davranışlardan kaçındık” ifadelerini kullandı.


 

“Adeta, yazılmış bir senaryo oynandı”

“Bir insanın becerisini eleştirirken, art niyet gütmemeyi her zaman savunmuşumdur” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Fahri Altınör, “ Bugüne kadar, bazı hakemlerin kötü yönetimlerine şahit olduk. Ancak bunları, hakemlerin istemeyerek yaptıkları hataların bir göstergesi olarak kabul ettik. Ve bu nedenle de tüm hakem kararlarına hep saygı duyduk. Ancak, hakem görüp yapmıyorsa, bunda bir art niyet aranmalıdır. Nitekim geçtiğimiz gün, GAÜ Çetinkaya ile oynadığımız Koopbank Kıbrıs Kupası çeyrek final ilk maçını bilinçli bir şekilde yönlendiren bu tip hakem sahada bulunmaktaydı. Müsabakanın hakemi Kerem Eran; Futbol Oyun Kurallarını uygulamakta acze düştü. Bu çerçevede, tespit ettiği bariz ihlallerde bile düdük  çalmaktan korktu. Yardımcılarının, önlerinde gelişen ihlalleri bayrakları ile belirlemelerini engelledi.  Ve karşılaşmayı, yazılmış bir senaryoyu oynarcasına yönetti. Bunun sonucunda; Türk Ocağı lehine verilmeyen penaltılar ve GAÜ Çetinkaya lehine es geçilen sarı ve kırmızı kartlar olmak üzere, iki tarafı da ilgilendiren ihlaller çerçevesinde, müsabakanın berabere tamamlanmasını sağlamaya yönelik bir senaryo gündeme geldi” dedi.

 

“MHK olayları sorgulamalıdır”

GAÜ Çetinkaya gibi Kıbrıs Türk Futbolu ile özdeşleşmiş bir camiayı, herhangi bir şekilde kesinlikle itham etmediklerini vurgulayan Başkan Fahri Altınör “Eminiz ki, onların da hakem tarafından canları yakılmış olabilir. Bu nedenle Merkez Hakem Kurulu’nun,  bu olayları ele alıp, ağır ithamlarla suçlanan hakemini ciddi bir şekilde sorgulaması lazımdır. Burada belli bir yönetim zafiyeti olduğu kesindir. Ve bunun da sorumluları Merkez Hakem Kurulu ise ve bu tip olayların bir daha yaşanmaması isteniyorsa, bu konuda caydırıcı cezalar gündeme gelmelidir” şeklinde konuştu.

“Ocak, finali oynamayı hak eden bir takımdır”

Başkan Fahri Altınör ayrıca, “Ben, maç sonu itibariyle sahaya girip hakeme saldırmadım. Hiç bir şekilde de, mütecaviz bir tavır sergilemedim. Bu nedenle, kolluk kuvvetleri tarafından bana uygulanan gereksiz ve orantısız kaba kuvveti kınamaktayım. Türk Ocağı, Koopbank Kıbrıs Kupası’nda, en güçlü ve finali oynamayı hak eden bir takımdır. Bunu bilen ve engellemeye çalışan tüm kesimler bizden çekindikleri için bu tip senaryolarla bizi engellemeye çalışsalar bile bizleri asla yıldıramayacaklardır. Türk Ocağı Koopbank Kıbrıs Kupasında GAÜ Çetinkaya ve sonraki finalistleri eleyerek final oynamaya hak kazanacaktır “ yönünde fikir belirtti.

 

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar