Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Sanat

LTB ile GAÜ arasında tiyatro binası ve yatırımlarla ilgili işbirliği

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile ilgili işbirliği görüşmesinde bazı açıklamalarda bulunan Harmancı, ara bölgede iki toplumlu ortak projeler konusunda da yeni gelişmeler yaşandığını söyledi.

LTB Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Harmancı, GAÜ yetkilileriyle bir araya gelerek inşaatı yarım kalan tiyatro binası ve Arabahmet Bölgesi’ndeki yatırımların devamını görüştü.

Harmancı, uzun soluklu bir ortaklığa gidilmesi halinde hem LTB’nin hem de üniversitenin aktivitelerine ev sahipliği yapabilecek bir prestij binasının hizmete girebileceğini söyledi.

Görüşmede, LTB ile GAÜ arasında Arabahmet Bölgesi’ndeki boş bir arazinin kiralanmasını öngören protokol de imzalandı.

Protokole LTB adına Başkan Mehmet Harmancı, GAÜ adına Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar imza attı.

Protokol, GAÜ’nün bu araziye kafeterya yapmasını ve 1 yıllık kiralamayı kapsıyor.