Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
KıbrısManşet

Pazar yerine sonbahar bereketi

Sonbaharın kendisini iyice hissettirmesi Lefkoşa Otobüs Terminalinde kurulan Pazar yeri eski kalabalık günlerine kavuştu

 Devrim DEMİR

Başkent Lefkoşa Otobüs Terminalinde kurulan Pazar yeri, dün kalabalık günlerinden birini yaşadı. Yazdan kalma bir gün yaşayan vatandaşlar, alış veriş için market yerine Pazar yerini tercih etti.

Sonbaharın etkisi ile birçok meyve ve sebzenin tezgâhlarda yerini aldı. Vatandaşlar, hem taze hem de uygun fiyat için Pazar yerini tercih etti.

 

Domates ve salatalık cep yakıyor

Mevsim değişikliği nedeni ile tezgâhlarda meyve ve sebzelerde yer değiştirdi. Meyve fiyatlarında düşüş olduğu gözlemlenirken, domates ve salatalığın fiyatının yüksek oluşu dikkati çekti.

Tezgâhlarda en yüksek fiyat 6 TL’den domates olurken, salatalığın kilosu 4 TL’den satışa çıktı.

Havaların soğuması ile vatandaş narenciyeye yöneldi.

pazar-yeri-2

pazar-yeri-3

 

Pazarcılar ne dedi?

 

Mücahit Dilekçi: Toptancıların rekabetinden sebze ve meyve fiyatlarında düşüş var. Muzun fiyatı 6 TL olması gerekirken kilosu 3 TL’ den elma ise kilosu 5 TL iken kilosunu iki buçuk TL’den satıyoruz.

 

Ömer Karanfil: Mevsim değişikliği nedeni ile birçok meyvenin yeri değişti. Narenciyenin çoğalması ile meyve fiyatlarında düşüş var. Marketlerdeki fiyatlarla Pazar yerindeki fiyatların arasında fark var.

Pazar yerinde fiyatlar daha ucuz.

 

Aysel Urfalı: Sebzeler arasında domates, salatalık meyvelerde ise armut fiyatları oldukça yükseldi. Meyvelerin fiyatı ise, kalitesine göre değişiyor.

 

Suphiye Güner: Yeşillikte ıspanak, maydanoz ve patatesin fiyatı oldukça uygun. Tezgahlarda ise Fiyatları en yüksek Domates ve salatalık.

Dışarıdan gelen tropikal meyve oldukça pahalı, yerli meyvelerimizin fiyatları daha uygun.