Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
KıbrısManşet

Başbakan: Takdir Cumhurbaşkanı’nın

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcileriyle biraraya geldi. Görüşmenin ardından basına ilk olarak UBP Genel Başkanı Başbakan Hüseyin Özgürgün açıklamalarda bulundu.

Başbakan Özgürgün “Endişelerimiz devam ediyor” dedi. Bu endişelerin bugün oluşmadığını, bunlar yıllardır devam eden kaygılar olduğunu dile getiren Başbakan, çözümün kuzeydeki ekonomiyi durdurması gibi kaygılar içinde bulunduklarını dile getirdi.

“Rum tarafından aldığımız bilgiler ciddi endişelere neden oluyor. Çözüm olsun ama olduktan sonra çatışmaya neden olmasın, ekonomik krize neden olmasın. Bunların iyi kurgulanması lazım” diyen Başbakan, Cumhurbaşkanı ile yaptıkları görüşmede kaygılarının tam anlamıyla giderilmediğini anlattı.

Başbakan sürece dahil olmak istediklerine ilişkin görüşünü yinelerken, “tabii ki taktir sayın cumhurbaşkanınındır. Ancak biz şu anda sürecin dışındayız.” Dedi.