Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Spor

Beşiktaş yeni transferi resmen açıkladı

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklama şöyle:
"Denis Boyko'nun transferi ile ilgili olarak Kulübü FC Dnipro ile görüşmelere başlanmıştır."
BEŞİKTAŞ'A SÖZ VERDİ, SÖZÜNDEN DÖNMEDİ

Yaz transfer döneminde takımın kaleciye ihtiyacı olduğunu düşünen Siyah Beyazlı Yönetim ilk alternatif olarak Dnipro'nun kalecisi Boyko'yu listenin bir numarasına yazdı. UEFA tarafından Avrupa'da yılın en başarılı 3 kalecisinden biri olarak gösterilen Ukraynalı kaleci ile ilgilenmeye başlayan yönetim, teknik direktörlüğe Şenol Güneş'in getirilmesi ile bu düşüncesinden vazgeçti. 3 yerli kaleci ile lige devam etmek isteyen Şenol Güneş, ''Elimizde 3 iyi kaleci var.Önce O'nların durumunu görüp,ona göre karar vereceğiz''demiş ve lige de 3 yerli kaleci ile başlamıştı. Ancak Cenk Gönen'in Galatasaray'a gitmesi ile başlayan sayısal yetersizliğe Tolga'nın formsuzluğu ve yoğun eleştiriler de eklenince kaleci transferi için yeniden düğmeye basıldı.
Devre arası transfer dönemi gelmeden temaslara başlayan ve yeniden yollara düşen Dış Transferin usta ismi Erdal Torunoğulları Boyko için Dnipro'nun kapısını çalmaya başladı. İşi ağırdan alan ve tok satıcıyı oynayan Ukrayna ekibi Boyko'yu başka takımların da istediğini söyleyerek 5 milyon Euro'dan kapıyı açmıştı. Bu arada Beşiktaş taraftarının ününü bilen Denys Boyko, siyah-beyazlı takımda oynamak için Erdal Torunoğulları'nın teklifini kabul etti ve Türkiye'de oynamak için söz verdi.
28 yaşındaki kaleciyi Avrupa pazarında daha yüksek fiyatlara satmak isteyen Dnipro, Beşiktaş'ın tekliflerini ısrarla redderek oyuncuyu Sevilla ve Dynamo Kiev'in de istediği kozunu masaya koydu. Ancak Erdal Torunoğulları'na verdiği sözden dönmeyen Boyko, her defasında Sevilla ve Dynamo Kiev'den gelen teklifleri ısrarlı bir şekilde geri çevirerek sadece Beşiktaş'ta oynamak istediğini söyledi.Hatta transfer görüşmelerinde ortaya çıkan pürüzlerde ''Ben Beşiktaş'ta oynayacağım,başka bir takıma gitmeyeceğim.' diye Dnipro'ya adeta rest çeken Ukraynalı kaleci bu transferin gerçekleşmesinde büyük pay sahibi oldu.
Yaklaşık 1 ay süren transfer pazarlığının sonunda ilk başta 5 Milyon Euro isteyen Dnipro, dün 3.3. milyon Euro'ya ikna oldu ve böylece Boyko'nun Beşiktaş'a transferi gerçekleşti.
SIRA STOPER TRANSFERİNDE
Denys Boyko'yu alarak uzun süren kaleci arayışlarına son noktayı koyan Beşiktaş'ta sıra stoper transferine geldi.
Hafta sonuna kadar stoper transferini de açıklamak isteyen siyah-beyazlılarda Delgado'nun transfer edilme olasılığı oldukça yüksek.
Dnipro'dan Douglas Silva için uzun süredir beklemede olan Siyah Beyazlılar oyuncunun geçirdiği menisküs ameliyatından sonra tedavi sürecinin uzaması üzerine bu transferden vazgeçme aşamasına geldi.Aynı zamanda Dnipro'nun Douglas için istediği yüksek bonservis bedelinde indirime gitmemesi de Siyah Beyazlıları diğer altrenatiflere yöneltti.
Lamine Sane ve Zapata ile görüşme halinde olan Beşiktaş'ın İspanya'nın Getafe takımında oynayan Alexis Delgado'yu sürpriz bir şeklide listenin başına aldığı ve bu transferde önemli mesafe kaydettiği öğrenildi. 30 yaşındaki İspanyol defans oyuncunun menajeri ile İstanbul'da bir araya gelen ve her koşulda anlaşma sağlayan Erdal Torunoğulları Getafe'den gelecek haberler sonrası bu transfer yön verecek.
Alexis Delgado'yu satın alma opsiyonlu olarak kiralamak isteyen Beşiktaş Getafe'ye resmi teklifini iletti ve cevabını beklemeye geçti. Bir kaç gün içinde stoper konusunu da çözüme kavuşturmak isteyen Beşiktaş, Getafe'nin teklifi kabul etmesi halinde bir iki gün içinde Delgado'nun transferini de açıklayacak. Ali DANAŞ (DHA)