Her şeyden 100 kalori - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
Sağlık

Her şeyden 100 kalori

Esmer pirinç


100 kalorilik porsiyon: 65 gram uzun taneli esmer pirinç


Esmer pirinç iyi bir magnezyum, demir ve B vitamini kaynağı. Maksimum derecede faydalanabilmek için siyah fasulyeyle birlikte deneyin. Esmer pirinç ve siyah fasulye bitkisel proteinler olduğundan, ikisi bir tüketildiğinde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu dokuz önemli amino asidi sağlar.

 

 

Çikolata


Porsiyon: Bir buçuk küçük boy bar

Çikolatada güçlü antioksidan bileşikleri var ama her çikolata aynı üretilmiyor. Yüksek tansiyonla mücadele, cildi yumuşatma, pozitif ruh hali aldığınız çikolata yüzde 70 kakao içermeli.

 

Yabanmersini


100 kalorilik porsiyon: 1 + 1/4 fincan

Yaşlanma geciktiren besinler arasında en favorilerimden biri olan yabanmersini. Hem antioksidan özelliği var hem de bağışıklığı ve karaciğeri destekleyen kuersetin bakımından oldukça zengin. İdrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı ve beyin için de faydalı.

 

Elma


100 kalorilik porsiyon: 1 orta boy elma

“Her gün bir elma yiyen kişinin evine doktor girmez…” Evet, doktorları uzak tutmanın yanı sıra elma güçlü antioksidanlar bakımından da zengin. İçerdiği pektin maddesi kötü kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Bitmedi! Kabuğu da kalp sağlığımız için bire bir, o yüzden soymadan yiyin. Organik elma suyu da karaciğer fonksiyonlarını düzenliyor.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar