Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Magazin

Ara Bölge’de “iki toplum”lu eğlence

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR), Dayanışma Evi’nin 3’üncü yıldönümü nedeniyle, dün Ara Bölge’deki Taksim Sahası’nda müzik festivali düzenledi.

Daha önce 10 Mayıs’ta yapılacağı açıklanan ancak kötü hava koşulları nedeniyle düne ertelenen etkinlik, ücretsiz olarak gerçekleştirildi.
Etkinlikte, adanın her iki tarafından tanınmış müzisyenler sahne alırken gruplar arasında Grup Baria, Dance for Peace, Funkystraat, Drum Class of DMC Tamassos, Caravan Blue, The Amalgamation Project, Street Musicians ve The Low Spark sahneye çıktı.

Soma’da yaşamını yitirenler de anıldı
AHDR Yönetim Kurulu, etkinliğin başlangıcında, Soma’da yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren madencileri saygıyla anmak için mum yaktı ve Türk halkına taziye dileklerinde bulundu.

Grup Baria sahneye madenci şapkalarıyla çıkarak Manisa Soma’da hayatını yitiren işçileri de andı. Ayrıca etkinlikte halk dansları gösterisi de yapıldı.