Siyaset sahnesinde kazan fokur fokur kaynıyor.
Halkın sahnedekilere dönük öfke ve tepkisi her geçen gün biraz daha artarken güveni ise bitti diyebiliriz.
Sırça köşklerinde halkı kendilerine mahkum sanan siyaset sahnesindeki aktörler ise kendi dünyalarında parti içi kavga ve çekişmelere kendilerini iyice bir kaptırdılar.
Memleket meseleleri ile ilgilenen, çözüm arayan biri yok.
UBP çok adaylı kurultayı için gün sayarken çatırdamaya devam ediyor, CTP’deki yangın ise Mehmet Ali Talat’ı da içine sarmış durumda.
Gerçek anlamda değişemeyen, yenilenemeyen mevcut partiler hızla yolun sonuna doğru sürükleniyorlar.
Mevcut siyasetçilerden ve partilerden umudunu kesen halk da yeni beklenti ve arayışlar içerisine girdi.
Bunu da son seçimlerde net bir şekilde ortaya koydu.
Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Mustafa Akıncı kazandı ama Akıncı ile birlikte bir diğer kazanan da Kudret Özersay oldu.
Özersay uzun bir zamandır çok yoğun bir şekilde yeni bir parti kurmak için ekibi ile birlikte çalışmalarını sürdürüyor.
Bu arada siyasi arenada yaşanan bütün gelişmeler de Kudret Özersay’a yarıyor.
Siyaset sahnesindekiler Özersay için çalışmak üzere görevlendirilmiş olsalar bu kadarı olmazdı doğrusu.
Gelinen aşamada Kudret Özersay kesinlikle her yönü ile diğerlerinden farklı yeni bir parti kuracak.
Bu konuda geçtiğimiz günlerde biraz nabız tuttum. Özersay’ın çevresindekilerle konuştum. Görünen o ki artık ok yaydan çıkmış vaziyette.
Geriye dönüş yok.
Özersay ve ekibi, kurulacak partinin sağlıklı temeller üzerine oturması ve diğer partilerde yaşanan sıkıntı ve hastalıkların yaşanmaması için çok dikkatli davranıyor.
Kendisi ile birlikte yürüyen ekibi ile her gün halkla buluşan Özersay’ın kuracağı yeni parti ilke, prensip ve hedefler ile yola çıkacak.
Ve kurulacak yeni parti içerisinde siyasi arenada bugüne kadar yer almış olanlardan herhangi birinin yer alması söz konusu olmayacak.
Parti yeni, yıpranmamış ve iş yapma potansiyeline sahip, siyaseti halka bir hizmet aracı olarak görecek isimlerden oluşacak.
Yeni partide yer alacak olanların önceliği gelecek seçimler değil, gelecek nesiller olacak.
Bu nedenle de çok dikkatli ve hassas davranılıyor.
Sırf makam peşinde koşanlara bu partinin kapısı kapalı olacak.
Ülkeye hizmet için yola çıkılacak. Ve bu yol başından sonuna kadar dürüst, ilkeli ve halka hizmet amacı ile birlikte yürüme kararlılığında olanlarla yürünecek.
“Bugün şansımızı bir başka partide deneyelim ama yeni parti ile de teması kesmeyelim” diyenlere yeni partide yer olmayacak.
Bir başka önem verilen konu ise yeni partinin kuruluşunun ne zaman gerçekleşeceği konusu.
Zamanlama öyle bir ayarlanacak ki diğer siyasi partilerde yaşanan gelişmelerle ilgili bağlantı kurulmasına fırsat verilmeyecek.
Hedef mevcutlardan gerçek anlamda bağımsız ve bağlantısız yepyeni bir parti kurmak. Onlardan farklı. Alışılmışın dışında…
Umarım başarırlar çünkü ülkenin böyle bir oluşuma ihtiyacı var.
Her şeyin tüketildiği ülkede yeni başlangıçlar umutları yeşertecektir.

Önceki Haber
Sonraki Haber

























