Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

6 günde 505 uçuş

EN ÇOK İSTANBUL: Kurban Bayramı arifesinde başlayan İstanbul-Ercan arasındaki uçak seferlerindeki yoğunluk 8 Ekim 2014 tarihine kadar devam edecek. T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Ltd.’nin istatistiklerine göre, İstanbul’dan Ercan’a 119, Ercan’dan İstanbul’a 122 olmak üzere 6 günde toplam 241 sefer yapacak

24 UÇAK İNGİLTERE’YE KALKACAK: T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Ltd.’nin verilerine göre, Ercan-İngiltere arasında 6 günde karşılıklı 47 uçuş yapılacak. 3-8 Ekim 2014 tarihleri arasında İngiltere’den Ercan’a toplam 23 uçak seferi yapılacak. Ercan’dan İngiltere’ye ise aynı tarihlerde toplam 24 uçak sefer yapacak

Duygu ALAN
Ramazan Bayramı münasebeti ile 27-31 Temmuz 2014 tarihleri arasında toplamda 401 uçağa hizmet veren Ercan Havaalanı, Kurban Bayramı’nda daha yoğun bir mesai yapacak.
T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Ltd. Havalimanı Süpervizörü Şükran Balcı’dan alınan bilgiye göre, Kurban Bayramı nedeni ile 3-8 Ekim 2014 tarihleri arasında Ercan Havaalanı üzerinden diğer ülkelere toplamda 253 uçak sefer yapacak. Ercan Havaalanı’na aynı tarihler arasında 252 uçak iniş yapacak.

5 uçak şirketi toplamda 8 ülkeye uçacak
Kurban Bayramı münasebeti ile 3-8 Ekim 2014 tarihleri arasında Türk Hava Yolları (THY), Atlasjet, Pegasus, Borajet ve Onur Air olmak üzere 5 havayolu şirketi, ek seferlerle birlikte KKTC ile 8 farklı ülke arasında uçak seferleri düzenleyecek.
Uçak seferleri, Ercan ile Türkiye, İngiltere, Almanya, Belçika, Hollanda, Macaristan, ÇEK, Finlandiya arasında yapılacak.

Hava yolu şirketleri ek sefer düzenleyecek
Bazı hava yolu şirketleri, Kurban Bayramı öncesinde artan yolcu talebini karşılamak için ek seferler düzenleyecek.
Türk Hava Yolları (THY), 3 Ekim'den itibaren yaşanabilecek yoğunluğu iç ve dış hatlarda 39 ek seferle çözmeyi amaçlıyor. THY, bu doğrultuda iç hatlarda İstanbul çıkışlı olmak üzere Antalya'ya 11, Dalaman'a 6, Trabzon'a 5 ile Bodrum'a 4 sefer düzenleyecek. Havayolu şirketi, dış hatlarda ise Lefkoşa'ya 5, Paris, Milano, Roma ve Atina'ya 2 ek sefer planladı.
Atlas-Jet, bayramda yurt içinde Antalya ve Bodrum'a, dış hatlarda ise başta KKTC ile Kuveyt olmak üzere birçok destinasyona ilave sefer gerçekleştirecek. Havayolu şirketi, bayramda yaşanacak yoğunluğu göz önüne alarak, 28 ek sefer yapacak.
Pegasus da 12 Ekim'e kadar iç ve dış hatlarda 265 ek sefer gerçekleştirecek. Pegasus, yurt içine 196, KKTC ile diğer yurt dışı noktalarına ise 69 ilave sefer düzenleyecek.

İstanbul-Ercan, arası 6 günde 241 uçak sefer yapacak
Kurban Bayramı arifesinde başlayan İstanbul-Ercan arasındaki uçak seferlerindeki yoğunluk 8 Ekim 2014 tarihine kadar devam edecek. T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Ltd.’nin istatistiklerine göre, 3 Ekim’de İstanbul’dan Ercan’a 23 uçak sefer yapacak, Ercan’dan İstanbul’a ise 24 uçak sefer yapacak.
4 Ekim’de İstanbul-Ercan arasında 20 gidiş, 20 geliş olmak üzere toplamda 40 uçak sefer yapacak.
5 Ekim’de İstanbul’dan Ercan’a 17, Ercan’dan İstanbul’a 17, toplam 34 uçak sefer yapacak.
6 Ekim’de 18 uçak seferi İstanbul’dan Ercan’a, 18 uçak seferi Ercan’dan İstanbul’a yapılacak.
7 Ekim’de İstanbul’dan Ercan’a 27 uçak, Ercan’dan İstanbul’a 27 olmak üzere toplam 54 uçak seferi gerçekleştirilecek.
8 Ekim’de İstanbul’dan Ercan’a 14 uçak, Ercan’dan İstanbul’a 16 olmak üzere toplam 30 uçak seferi yapılacak.
İstatistiklere göre 3– 8 Ekim 2014 tarihleri arasında, İstanbul’dan Ercan’a 119, Ercan’dan İstanbul’a 122 olmak üzere toplamda 241 uçak sefer yapacak.

Ercan-Ankara arası 6 günde 60 uçak sefer yapacak
Ercan- Ankara arasında da bayram dolayısıyla yoğun uçak seferleri gerçekleştirilecek.
T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Ltd.’nin istatistiklerine göre, Ercan – Ankara arasında 3-8 Ekim 2014 tarihleri arasında gidiş 30, geliş 30 olmak üzere toplam 60 uçak sefer yapacak.
İstatistiklere göre, 3 Ekim’de 5 uçak Ankara’dan Ercan’a, 5 uçak Ercan’dan Ankara’ya sefer yapacak.
4 Ekim’de Ankara’dan Ercan’a 6, Ercan’dan Ankara’ya 6, 5 Ekim’de Ankara’dan Ercan’a 4, Ercan’dan Ankara’ya 4, 6 Ekim’de Ankara’dan Ercan’a 4, Ercan’dan Ankara’ya 4 uçak sefer yapacak.
7 Ekim’de 15 uçak seferinin 7’si Ankara’dan Ercan’a, 8’i Ercan’dan Ankara’ya düzenlenecek.
8 Ekim’de Ankara’dan Ercan’a 4, Ercan’dan Ankara’ya 3 uçak sefer yapacak.

Ercan-Adana arası 48 sefer yapılacak
Ercan – Adana arasında 3-8 Ekim 2014 tarihleri arasında gidiş geliş toplam 48 uçak seferi düzenlenecek.
3 Ekim’de Adana’dan Ercan’a 4, Ercan’dan Adana’ya 4, toplamda 8 uçak sefer yapacak.
4 Ekim’de Ercan-Adana arasında 4 gidiş, 4 geliş olmak üzere toplamda 8 uçak sefer yapacak.
5 Ekim’de Ercan’dan Adana’ya 4, Adana’dan Ercan’a 4, toplam 8 uçak sefer yapacak.
6 Ekim’de 4 uçak seferi Adana’dan Ercan’a, 4 uçak seferi Ercan’dan Adana’ya yapılacak.
7 Ekim’de Adana- Ercan, Ercan Adana arasında 8, 8 Ekim’de de 4 gidiş, 4 geliş olmak üzere Ercan-Adana, Adana- Ercan arasında toplam 8 uçak seferi gerçekleştirilecek.

Hatay, Antalya, İzmir ve Gaziantep’e de uçuşlar yoğun
Kurban Bayramı arifesinden başlayarak yoğunlaşan Türkiye-KKTC arası hava trafiği 8 Ekim’e kadar sürecek.
Türkiye’nin Hatay, Antalya, İzmir ve Gaziantep illeri ile Ercan arasında 3-8 Ekim 2014 tarihleri arasında gidiş, geliş toplamda 79 uçak seferi yapılacak.
İstatistiklere göre,  3 Ekim’de Hatay’dan Ercan’a 2, Ercan’dan Hatay’a 2, 4 Ekim’de Hatay’dan Ercan’a 1, Ercan’dan Hatay’a 1, 5 Ekim’de Hatay’dan Ercan’a 2, Ercan’dan Hatay’a 2, 6 Ekim’de Hatay’dan Ercan’a 2, Ercan’dan Hatay’a 2, 7 Ekim’de Hatay’dan Ercan’a 1, Ercan’dan Hatay’a 1, 8 Ekim’de Hatay’dan Ercan’a 2, Ercan’dan Hatay’a 2 uçak sefer yapacak.

Ercan –Antalya, Antalya-Ercan seferleri…
Antalya’dan Ercan’a 3 Ekim’de 2, Ercan’dan Antalya’ya 1 uçak sefer yapacak. 4 Ekim’de Antalya’dan Ercan’a 2, Ercan’dan Antalya’ya 3, 5 Ekim’de Antalya’dan Ercan’a 2, Ercan’dan Antalya’ya 1, 6 Ekim’de Antalya’dan Ercan’a 3, Ercan’dan Antalya’ya 3, 7 Ekim’de Antalya’dan Ercan’a 2, Ercan’dan Antalya’ya 2, 8 Ekim’de Antalya’dan Ercan’a 2, Ercan’dan Antalya’ya 2 uçak seferi yapılacak.

Ercan-İzmir, İzmir-Ercan seferleri…
T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Ltd. Havalimanı Süpervizörü Şükran Balcı’dan alınan bilgiye göre, 3-8 Ekim 2014 tarihleri arasında İzmir’den Ercan’a 12, Ercan’dan- İzmir’e 11 olmak üzere 6 günde toplamda 23 uçak seferi yapılacak.
Buna göre, İzmir’den Ercan’a 3 Ekim’de 2, Ercan’dan İzmir’e 2 uçak sefer yapacak. 4 Ekim’de İzmir’den Ercan’a 2, Ercan’dan İzmir’e 1, 5 Ekim’de İzmir’den Ercan’a 2, Ercan’dan İzmir’e 3, 6 Ekim’de İzmir’den Ercan’a 2, Ercan’dan İzmir’e 2, 7 Ekim’de İzmir’den Ercan’a 2, Ercan’dan İzmir’e 2, 8 Ekim’de İzmir’den Ercan’a 2, Ercan’dan İzmir’e 1 uçak seferi yapılacak.

Ercan-Gaziantep-Gaziantep Ercan seferleri…
Gaziantep ile Ercan arasında ise 3-8 Ekim 2014 tarihleri arasında 6 günde toplam 12 adet uçak seferi yapılacak. Düzenlenecek uçak seferlerinin tarih ve sefer sayıları ise şu şekilde;
3 Ekim’de Gaziantep’ten Ercan’a sefer olmayacak. Ercan’dan Gaziantep’e ise 1 uçak seferi düzenlenecek.
4 Ekim’de Gaziantep’ten Ercan’a 2, Ercan’dan Gaziantep’e 1, 5 Ekim’de Gaziantep’ten Ercan’a sefer olmayacak, Ercan’dan Gaziantep’e 1 uçak seferi yapılacak.
6 Ekim’de Gaziantep’ten Ercan’a 2, Ercan’dan Gaziantep’e 1, 7 Ekim’de Gaziantep’ten Ercan’a 1, 8 Ekim’de Ercan’dan Gaziantep’e 1, Gaziantep’ten Ercan’a 1 uçak seferi yapılacak.

Ercan-İngiltere arasında 6 günde 47 uçak uçacak
İngiltere’den Kurban Bayramı nedeni ile Ercan’a 3-8 Ekim 2014 tarihleri arasında toplam 23 uçak seferi yapılacak. Ercan’dan İngiltere’ye ise aynı tarihlerde toplam 24 uçak sefer yapacak.
İstatistiklere göre, 3 Ekim’de İngiltere’den Ercan’a 3, Ercan’dan İngiltere’ye 3, 4 Ekim’de İngiltere’den Ercan’a 3, Ercan’dan İngiltere’ye 4, 5 Ekim’de İngiltere’den Ercan’a 6, Ercan’dan İngiltere’ye 6, 6 Ekim’de İngiltere’den Ercan’a 3, Ercan’dan İngiltere’ye 3, 7 Ekim’de İngiltere’den Ercan’a 3, Ercan’dan İngiltere’ye 4, 8 Ekim’de ise İngiltere’den Ercan’a 5, Ercan’dan İngiltere’ye 4 olmak üzere toplamda 47 uçak sefer yapacak.