Nadire BAHADİ
Gazimağusa’da kasım ve aralık ayları içerisinde Serbest Liman Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ak-Ege Freeport’a ait ambardan 49 bin 680TL değerindeki 328 koli sigaraların çalınması ile ilgili tutuklu bulunan Barış Gül, Kadir Korkmaz, Ecevit Kunna, Murat Şengül ve Alpaslan Şengül dün yeniden yargıç karşısına çıkarıldı. Polisin yürüttüğü soruşturmanın tamamlanması nedeni ile zanlı Kadir Korkmaz ve Şengül kardeşler teminata bağlanarak serbest bırakılırken, zanlı Barış Gül ve Ecevit Kunna benzer suçlardan sabıkaları bulunması nedeni ile tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.
Ambardan 49 bin 680TL’lik sigara çalındı
Konu ile ilgili mahkemede ifade sunan polis memuru Ali Aydoğanlı, Murat ve Alpaslan Şengül kardeşlerin 6-7 Kasım tarihlerinde Ak-Efe Freeport’tan 45 bin 264 TL değerinde 296 koli sigaraları sirkat ettiklerini söyleyerek ayrıca zanlıların Aralık ayında yine Ak-Ege Freeport’ta meydana gelen hırsızlık olayına da isimlerinin karıştığını belirtti. Zanlı Barış Gül, Kadir Korkmaz ve Ecevit Kunna’nın ise Aralık ayında Şengül kardeşler ile birlikte yine Ak-Ege Feeport’u açtıklarını belirten Aydoğanlı ambardan bu kez de 4 bin 416 TL değerinde 32 koli sigaranın çalındığını kaydetti. 32 koli sigaranın bulunarak polisin el koyduğunu belirten Aydoğanlı, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ifade etti. Zanlı Barış Gül ve Ecevit Kunna’nın benzer suçlardan sabıkalarının bulunduğunu belirterek her iki zanlının da tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmesini talep eden polis memuru, zanlı Kadir Korkmaz ve Şengül kardeşlerin ise teminata bağlanmalarını talep etti.

Gül ve Kunna yeniden cezaevinde
Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu, Kasım ayında cezaevinden çıkan zanlı Barış Gül ve Ecevit Kunna’nın tutuklu yargılanmak üzere 2 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi. Toroslu zanlı Kadir Korkmaz ve Şengül kardeşlerin ise yurt dışına çıkışını yasaklayarak pasaport ve seyahat belgelerine el konulmasına karar verdi. Toroslu ayrıca Kadir Korkmaz’ın 5 bin TL, Şengül kardeşlerin ise 7 biner TL nakdi teminat yatırmasına emir verirken, KKTC vatandaşı 2’şer kefilin 3 zanlı lehine 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imza etmesine karar verdi.
































