Bıçaklı: Yapılan artış gülünç - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Perşembe, Nisan 25, 2024
EkonomiKıbrıs

Bıçaklı: Yapılan artış gülünç

Türk Sen genel başkanı Arslan Bıçaklı asgari ücretle ilgili açıklamada bulundu. İşte o açıklama:

ASGARİ ÜCRETLİLER YİNE AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ


Ülkemizde son dönemlerde TL’nin Döviz karşısında değer kaybetmesi ve buna bağlı olarak Enflasyonun ciddi şekilde artması nedeniyle çalışanların emeklilerin ve özellikle özel sektörde sendikasız olarak Asgari Ücretin de altına çalıştırılan işçilerin alım gücü yarı yarıya düşmüştür.

Ülkede en yüksek maaşı alan siyasi kamu görevlilerine 1 Ocaktan itibaren geçerli olacak şekilde 3.500 TL artış yapılırken Açlık sınırının altında maaş alan Asgari Ücretlilere Alay edilircesine Hem de 1 Şubattan itibaren geçerli olacak şekilde 520 TL artış yapılarak Asgari Ücretliler,Aileleri ile birlikte yeniden açlığa mahkum edilmiştir.Adil paylaşım ve ADALET buysa takdiri kamuoyuna bırakıyorum.

Bu gülüç artışın belirlenmesinde komisyonda Haksız ve yetkisiz olarak bulunan ve işçi tarafını temsil eddiğini iddia eden Hür-İş temsilcilerinin oyları ile belirlenmiştir. Onlarıda bu tutumlarından dolayı KINIYORUZ.
Bu nedenlerden dolayı Asgari Ücret Yasası çok İVEDİ olarak değiştirilmeli ve Asgari Ücret Dört kişilik bir ailenin yaşamına insanca sürdürebileceği bir ücret olacak

şekilde Günün koşullarına uygun olarak yeniden belirlenmelidir.
TÜRK-SEN olarak yeni belirlenen ve yetersiz olan bu Asgari Ücrete İTİRAZ edip etmeme konusunun teknik tarafını Yönetim Kurulu üyelerimizle değerlendirdikten sonra hafta sonuna kadar karar vereceğiz.

Arslan Bıçaklı Genel Başkan

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar