Fenerbahçe vazgeçmiyor! - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cuma, Mart 29, 2024
Futbol

Fenerbahçe vazgeçmiyor!

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Kardemir Karabükspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe, ligden düşmesi haftalar öncesi kesinleşen Kardemir Karabükspor karşısında 3 puana kolay ulaştı. Rakibini 7-0 mağlup ederek üst üste 7. galibiyetini alan sarı-lacivertliler, şampiyonluk ve ikincilik son haftaya taşıdı.


Fenerbahçe sezonun son deplasman maçında farklı kazandı. Sarı-lacivertliler, Galatasaray, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş’ın kayıpsız kapattığı haftada Karabükspor’u 7-0 mağlup ederek iddiasını korudu.

Galatasaray ile arasında olan gol averajını düzeltmek umuduyla bu maça çıkan Fenerbahçe, maçın henüz 2. dakikasında Aatif’in çevirdiği ve Kravchenko’nun kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Dakikalar 20’yi gösterirken bu kez sahneye çıkan isim Fernandao oldu ve Soldado’nun asistinde durum 2-0’a geldi.

İLK YARIDA 4 GOL GELDİ

Bu golün 9 dakika sonrasında yine sahneye Fernandao çıktı. Hasan Ali Kaldırım’ın pasında topu ağlara gönderen Fernandao durumu 3-0’a getirdi. 38. dakikada ise Aatif, Soldado’nun pasında topu ağlara gönderdi ve durum 4-0 oldu. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da sonucunu belirleyen gol oldu ve Fenerbahçe soyunma odasına 4-0 önde girdi.

KOCAMAN, 66. DAKİKADA SOLDADO VE FERNANDAO’YU KENARA ALDI

İkinci yarıya bıraktığı yerden başlayan Fenerbahçe, İspanyol yıldızı Soldado ile 47. dakikada farkı 5’e çıkardı. Bu golde de asisti yapan isim karşılaşmanın yıldızı Fernandao’dan geldi. Maçın 66. dakikasında Aykut Kocaman, Fernandao ve Soldado’yu kenara alıp, Dirar ile Janssen’i sahaya sürdü. 66. dakikada oyuna giren Dirar, 77. dakikada şık bir golle farkı 6’ya çıkardı. Oyuna girdikten hemen sonra sarı kart gören Nabil Dirar, Konyaspor maçı öncesinde cezalı duruma düştü. Maçtaki en ciddi pozisyonunu 85. dakikada Ergin Keleş ile yakalayan ev sahibi Karabükspor, bu dakikada girdiği pozisyonda Volkan Demirel’e takıldı. Maçın final golü ise 90+4’te Janssen’den geldi ve Fenerbahçe, Karabükspor’u 7-0 mağlup etti.

Fenerbahçe, aldığı bu 3 puanla birlikte puanını 69 yaptı ve şampiyonluk umutlarını son haftaya taşıdı. Ligden düşen Karabükspor ise son sırada ve 12 puanda haftayı kapattı. Fenerbahçe, ligin 34. haftasında kendi sahasında Konyaspor ile oynayıp sezonu tamamlayacak. Karabükspor ise Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak.

FENERBAHÇE’DEN ŞAMPİYONLUK HESAPLARI

Fenerbahçe’de şampiyonluk artık imkansıza yakın olsa da takım en azından son saniyeye kadar şampiyonluğu kovalayıp, “Elimizden geleni yaptık” mesajı vermek istiyor. Kanarya’nın şampiyon olabilmesi için Galatasaray’ın yenilmesi ve Başakşehir’in berabere kalması gerekiyor.

Bu durumda Galatasaray ile arasında genel averaja bakılacak olan Sarı-Lacivertliler Karabükspor’a karşı bu yüzden 6 farklı bir galibiyet alıp son hafta bir de averaj hesabı yapmak istemiyordu. Karabükspor’u 7 farklı galibiyetle geçen Fenerbahçe, Galatasaray’ın yenilmesi halinde Sarı-Kırmızılıları gol sayısında geçmiş olacak.

Aykut Kocaman’ın öğrencileri, son haftada ligde kalmayı garantileyen Atiker Konyaspor’u konuk edecek.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar