Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

300 canlı mermi ve uyuşturucu

Polisin dün öğleden sonra Girne’deki iki evde yaptığı aramada kanunsuz uyuşturucu madde, kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde ele geçirilirken, 4 kişi de tutuklandı.

Polis, B.A.(E-34) ve G.P.’ye (K-42) ait iki ayrı evde arama yaptı.

Aramada, hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan 4 gram ağırlığında madde, içinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir sigara izmariti ve öğütücü, üzerinde kokain kalıntısı olan 5 TL’lik banknot para ve plastik kart bulundu.

300’E YAKIN CANLI MERMİ

Bu evlerde ayrıca silah ve 300’e yakın canlı mermi de bulundu. 9 mm çapında kurusıkı tabanca ve şarjörü, 7.65 mm çapında tabanca ve şarjörü, 56 tane 7.65 mm çapında canlı mermi, 229 tane 9 mm çapında canlı mermi ve 9 tane av tüfeği fişeği emare olarak alındı.

Olayla bağlantısı olduğuna inanılan A.Ö.’nün (E-35) tasarrufunda ise 20 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındı

Bahse konu şahıslar ve B.A.’nın evinde misafir olarak kalan M.Ş.Ç.(E-42) tutuklandı.

KAS GELİŞTİRİCİ HAP VE KAPSÜL

Lefkoşa’da dün akşam polisin bir evde yaptığı aramada “Eczacılık ve Zehirler Yasası’na aykırı olan ve kas geliştirmede kullanılan muhtelif markalarda hap ve kapsül bulundu.

Polis Basın Subaylığı’nın yayımladığı basın bülteninde yer alan bilgiye göre, U.B.’nin (E-24) evinde polisin yaptığı aramada bulunan toplam 219 hap ve kapsül emare alındı. Söz konusu kişi ise tutuklandı.

LEFKE’DEKİ OLAYLA İLGİLİ 16 KİŞİ TUTUKLANDI

Lefke’de geçtiğimiz gün iki grup arasında çıkan olayla ilgili yürütülen ileri soruşturmada olayla bağlantısı olduğuna inanılan 16 kişinin gözaltına alındı

Polis gözaltına alınan kişilerin ad ve soyadlarının ilk harfleriyle cinsiyetlerini ve yaşlarını şöyle açıkladı:

E.Ö.(E-22), S.B.(E-26), M.F.İ.(E-32), S.U.(E-22), Ş.B.(E-20, D.Y.(E-24), Ü.G.(E-29), V.E.(E-26) , M.A.(E-23), A.Ş.(E-22), A.K.(E-29), A.D.(E-26), A.Y.(E-31), H.T.(E-30), H.A.(E-39) ve B.S. (E-26)”

KANUNSUZ BALIK AVINA YASAL İŞLEM

Kayalar köyünde geçtiğimiz gün iki kişinin kanunsuz balık avladığı tespit edildi.

Polis, Su Ürünleri Yasası’na aykırı hareket ederek sahile 100 metre yakın mesafede fiber teknede ağ kullanan H.S.(E-43) ve E.S.(E-53) hakkında yasal işlem başlattı.

51 YAŞINDAKİ MOTOSİKLET SÜRÜCÜ AĞIR YARALANDI

Lefkoşa’da dün akşamüzeri meydana gelen trafik kazasında bir motosiklet sürücüsü ağır yaralandı.

Kaza, dün saat 17.00 sıralarında oldu. Recep Mustafa Sokak’ta KS 062 plakalı kamyonet ile kuzey istikametine doğru seyreden Kadir Keçili (E-40) yolun sonundaki Şehit Mustafa Süleyman Sokağı kavşağında durmadı. Anayolda seyreden araçlara öncelik hakkı vermeden dikkatsizce sokağa giriş yapan Keçeli’nin kullandığı kamyonet, Kani Kavaz (E-51) yönetimindeki LT 665 plakalı motosikletin önünü tıkadı.

İki aracın çarpıştığı kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde müşahede altına alındı. KS 062 plakalı araç sürücüsü Kadir Keçili tutuklandı.