2022 Avrupa Gençler Bilardo Şampiyonası tamamlandı - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cuma, Mart 29, 2024
Spor

2022 Avrupa Gençler Bilardo Şampiyonası tamamlandı


2022 Avrupa Gençler Bilardo Şampiyonası tamamlandı 

ALARA AVRUPA İKİNCİSİ

Kız Milli Sporcumuz Alara Ghaffari 2022 Avrupa Gençler Şampiyonasında oynanan ilk disiplin olan 10 Top Disiplininde çıktığı altı karşılaşmanın beşini kazanarak Avrupa İkincisi oldu. İlk gün çıktığı üç karşılaşmanın tümünü kazanarak adını Çeyrek Finale yazdıran ve dikkatleri üzerine çeken Alara Ghaffari dün oynanan ikinci gün karşılaşmalarında da üstün bir performans sergiledi. Çeyrek Final’de Polonya’dan Isabella Jonska’yı 5-3 geçmeyi başaran Alara, Yarı Final’de Hırvatistan’dan Tina Gulic’i 5-1 gibi farklı bir skorla yenerek adını Avrupa Şampiyonası Finali’ne yazdırdı. Saat 18:30 da başlayan final karşılaşmasında Polonya’dan 2021 9 Top Avrupa Şampiyonu Dominika Pawelczyk ile karşılaşan Alara Ghaffari oyuna iyi başlayarak 1-0 öne geçmesine karşın ikinci seti bitirmek üzereyken bir hata yaparak tecrübeli rakibini oyuna sokmuş oldu. Birçok başarısının yanı sıra 2021 Avrupa 9 Top Şampiyonu olan Polonyalı sporcu tecrübesiyle Alara’ya şans tanımadan karşılaşmayı 5-1 kazandı. 

27 ülkenin Genç Milli Takımlarının katılımı ile Bulgaristan’ın Petrich kentinde devam eden 2022 Avrupa Gençler Bilardo Şampiyonası 3 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Şampiyona’da sırasıyla 8 Top ve 9 Top Disiplinleri ve Takımsal karşılaşmalar yer alacak. 

KKBF Başkanı Aşkın Burcu Ödül Töreninin ardından yaptığı açıklamada; Çok ciddi mali sıkıntılar altında katıldıkları Avrupa Şampiyonasına Gümüş Madalya ile başlamış olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşattığı için Alara Gaffari’ye teşekkür etti. Burcu, ‘Alara sportif kişiliği oturmuş güçlü ve yetenekli bir sporcumuzdur, Şampiyona tamamlanmadan yeniden kürsüye çıkacağına eminim. Bu kez Altın Madalya’ya ulaşmasını diliyorum, üçüncülüğü vardı şimdi ikinci oldu, oyunuyla ve sportif kişiliği ile bunu hak ediyor.’ dedi. 

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar