2018 için korkutan deprem uyarısı - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Çarşamba, Nisan 24, 2024
Dünya

2018 için korkutan deprem uyarısı

deprem

Deprem konusunda uzman bilim adamları bulgularını Amerikan Jeoloji Topluluğu’nun yıllık toplantısında paylaştı. Uyarılar 2018’in sarsıntılı bir yıl olacağını gösteriyor

Uzmanlar, gelecek yıl Dünya çapında 20 büyük deprem olabileceği uyarısında bulundu. Depremlerin fazlalaşması Dünya’nın kendi etrafında dönüşünün yavaşlamasına bağlanıyor. Dünya’nın dönüşünün yavaşlaması ise Ay ile Dünya arasındaki çekim kuvvetiyle bağlantılı.


Bilim adamları, geçen yüzyılda 5 farklı dönemde daha fazla deprem olduğunu tespit etmiş. Bu söz konusu 5 farklı dönemde 7 ve üzeri büyüklükteki depremlerin sayısı yüzde 25 ila 30 oranında artış göstermiş. Gelecek yıl içinde bu endişeyi taşıyan uzmanlar, sarsıntıların genel olarak tropik bölgelerde olacağını söylüyor.

2018’DE 20 BÜYÜK DEPREM OLABİLİR

ABD’deki Colorado Üniversitesi’nden Dr. Roger Bilham, gelecek yıl şiddetli depremlerde büyük bir artış görmeyi beklediklerini söyleyen isimlerden biri. Bilham, “Bu yıl sadece 6 büyük deprem oldu. 2018’de bu sayı kolayca 20’ye çıkabilir” ifadelerini kullandı. Dr. Bilham, gelecek 5 yıl boyunca depremlerin sayısının artacağı tahmininde bulundu.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar