2014 model teknoloji - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Çarşamba, Nisan 24, 2024
Bilim ve Teknoloji

2014 model teknoloji

İşlemci, ekran, pil konusundaki gelişmeler 2014 yılında piyasaya çıkacak yeni ürünlerin habercisi oldu. Yılın ilk yarısına kadar piyasada olacak dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar ile tablet ve telefonlar şimdiden vitrinlerde. İşlemci ve ekranlar daha az enerji tüketmeye odaklanırken, dizüstü bilgisayarlar birden fazla işlev için yetenek yarışına girmiş durumda. Tabletler incelip hafifledi. Telefon gibi sürekli yanımızda taşıyacağımız cihazlara dönüştü. Büyük ekranlı akıllı telefonlar da yanında saat, kolye ve kumanda gibi tamamlayıcı aksesuvarlarla satılmaya başladı.

5+1 YETENEK 4K EKRAN
Dizüstü bilgisayar pazarındaki daralma şirketleri yetenekli cihazlar üretmeye zorluyor. Toshiba'nın CES 2014'te tanıttığı konsept dizüstü bilgisayar 5+1 yeteneğe ve 13.3 inç ekrana sahip. Böylece elinizdeki dizüstü bilgisayar, tablet, sunum ve film keyfi için kullanılan mobil cihaza dönüşüyor. Harman Kardon hoparlörler cihazın ses yeteneklerini artırarak evin eğlence merkezine yerleşiyor. Benzer özellikler Lenovo'nun Yoga serisi ürünlerinde de yer alıyor. Toshiba ayrılabilen tuş takımı ve ses özellikleriyle 5+1 yetenek seviyesinde.


NET DİZ ÜSTÜ
Yine televizyon ekranlarında görmeye alıştığımız 4K yani ultra HD çözünürlük dizüstü bilgisayarlara da taşındı. Toshiba'nın Satalite ve Tecra serisi dizüstü bilgisayarlar, sahip oldukları multimedya yeteneklerini 4K ekran ile birleştirdi. Tabletlerde ise 4K ekran biraz daha profesyonel modellerde karşımıza çıkıyor. Panasonic ToughPad 4K profesyonel tasarımlar için kullanıma hazır olacak. Ayrıca telefonların ekranları da televizyon gibi kavisli hale gelecek. Ancak bu ekran, gözden çok kulağa ve el ergonomisi konusundaki beklentilere yanıt verecek.

DİZÜSTÜNDE BOL YETENEK
Televizyona Micro HDMI girişinden bağlanan, USB 3.0 girişi, 13.3 ekrana ve Micro SD kartlarla depolama kapasitesine sahip Toshiba'nın konsept ürünü henüz bitmiş ürün değil. Ancak dizüstü bilgisayar üreticileri 2+1 ile uğraşırken Toshiba 5+1 özellikleriyle rakiplerinden ayrılıyor. Harman Kardon ses sistemleri cihazın ses özelliklerini üst düzeye çıkarırken ayrılıp eklenebilen klavye alternatif kullanım şansı sunuyor.

KAVİSLİ TELEFON ARTIK AVUÇ İÇİNDE
LG Flex kavisli ekranı akıllı telefonlara da taşıdı. LG G2'nun 6 inç ekrana sahip versiyonu olan cihazın ekranı sunduğu kavisle yüze rahatlıkla oturuyor. Arka yüzünde 13 megapiksel kameraya sahip telefon, Snapdragon 800 platformuyla destekleniyor. G2'da olduğu gibi cihazın işaret parmağıyla kontrol edilen özel bir kumanda tuşu var. Telefondaki kavisin sırrı konuşurken yüze daha net oturması ve mikrofonun ağza yakın olması. Böylece büyük ekranlar için sıkça duyduğumuz ses gelmiyor şikâyeti de kısmen azalıyor.

CİDDİ DEĞİL EĞLENCELİ MASAÜSTÜ BİLGİSAYAR!
Masaüstü bilgisayarların dizüstü ve tabletler kadar eğlenceli ve yetenekli olmadığı düşünülürdü. Şimdi bunu değiştiren yeni bir tasarım dikkat çekiyor. 27 inç ekrana sahip Lenovo IdeaCentre Horizon tablet PC masa moduna getirilince oyun, masaüstü bilgisayar moduna dönüştürüldüğünde ise profesyonel işler için kullanılıyor. Core i7 işlemciye sahip dokunmatik ekranlı bilgisayar özel uygulamalarla zenginleşiyor.

DEV EKRANLARA KUMANDA
Sadece TV'lere değil, dev ekranlı telefonlara da kumanda geldi. HTC Mini+ akıllı telefonun internet resim ve diğer özelliklerini kullanırken gelen aramaları yanıtlamanızı sağlıyor. Sadece bununla yetinmiyor HTC Media Link HD aracılığıyla televizyonların da uzaktan kumandası haline geliyor. İşporta ürün satıcılarının edasıyla PowerPoint sunumları ve lazer işaretleme cihazı olarak da kullanılabileceğini söyleyebiliriz.

2014'TE EN ÇOK BEKLENENLER
Bu yılın en çok beklenen ürünlerini şöyle sıraladık.
Apple iPhone 6 Eylül-Ekim 2014
Samsung Galaxy S5 Şubat-Mart 2014
LG Flex Nisan 2014
Google Glass Mayıs-Haziran 2014
Apple TV Haziran 2014
Apple MacBook Touch Haziran 2014
General Mobile Discovery II Şubat 2014
Nokia Lumia 2520 Şubat 2014
Sony Xperia Z1s ve SmartBand Nisan 2014

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar