Anastasiadis: Üçlü zirve mümkün - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Perşembe, Mart 28, 2024
Güney KıbrısKıbrıs

Anastasiadis: Üçlü zirve mümkün

Anastasiadis

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un talep etmesi ve yoğunlaştırılmış müzakerelerde sağlanacak ilerlemenin mümkün kılması durumunda üçlü zirve yapılması ihtimalinden söz etti.

Rum radyosunun haberine göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözümü müzakereleri çerçevesinde bugün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla gerçekleştirdiği görüşme sonrasında açıklamada bulundu.

Habere göre Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Ban ve Cumhurbaşkanı Akıncı’yla önümüzdeki ay üçlü zirve gerçekleştirilmesi ihtimalini, yoğunlaştırılmış müzakerelerin buna imkan vermesi ve Ban’ın da davet etmesi durumunda, açık bıraktı.


Anastasiadis, bugünü görüşmede, garantiler konusunun ele alınmadığını belirterek “son günlerde yazılmakta olan bazı şeylerin, geliştirilmiş bazı fikirler olabileceğini ve kendi tezlerinin, daha önce duyurdukları ilkeler çerçevesinde bir temele oturtulduğunu” vurguladı.

Akıncı’nın Ankara temaslarına ilişkin bilgi de aldığını belirten Anastasiadis, “Erdoğan’ın Kıbrıs sorununun çözümüne katkı koyma arzusunu ifade ettiğini anladığını” söyledi.

Bugünkü görüşmenin verimli geçtiğini, izlenecek yöntemin ve son günlerde gündeme gelen birçok konunun ele alındığını söyleyen Anastasiadis, müzakerelerin sonucunun, 14 Eylül tarihinde 7 görüşme de tamamlandığında ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar