50 bin kişi böyle beklediler - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
Dünya

50 bin kişi böyle beklediler

50 bin kişi böyle beklediler

Özgürlük Merkezi etrafındaki caddelerde toplanan birçok farklı ülke ve eyaletlerden Philadelphia'ya gelen ziyaretçiler, sabahın erken saatlerinde güvenlik noktalarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Papa'nın halkı selamlayacağı sokaklar bir gece öncesinden güvenlik çemberi altına alınırken, yerel polis güçleri ve Gizli Servis'e bağlı güvenlik güçleri ziyaretçileri çok sıkı bir güvenlik aramasından geçirerek içeriye aldı.


Yaklaşık 10 saatlik bekleyişten sonra halkı selamlamak için "Popemobile" içinde Market ve Chestnut caddeleri arasında kendisini bekleyen kalabalığı selamlayan Papa Françesko, özel korumaların kucağında yanına getirilen bazı bebekleri alınlarından öptü.

"UMUDUNUZU YİTİRMEYİN"
Papa, kendisini bekleyen yaklaşık 50 bin kişiye İspanyolca konuştu.

Sosyal medya üzerinden Papa'nın İspanyolca konuşmasına tepkiler gelirken, bazı kullanıcılar "Bari ABD'de İngilizce konuşsaydın" gibi tepkiler verirken, bazı kullanıcılarda "göçmenlere hitap ederken İspanyolca konuşarak onlara sahip çıktı" diyerek Papa'nın İspanyolca konuşmasına destek verdi.

Konuşmasında "dini özgürlükler" ve "göçmenler" konularına değinen Papa, "ABD, kendi tarihini hatırlamalı ve hatalarını tekrarlamamalıdır. Farklı inanışlardan insanlar bir araya gelerek birbirleriyle saygın bir şekilde yaşamalıdır" diye konuştu.

"Bizim dini geleneğimiz, bizlere, farklı olanları tanıma ve kabul etmemiz çağrısında bulunur" ifadesini kullanan Papa, şöyle devam etti:

"İçinde yaşadığımız küresel dünya farklılıklarımızı ortadan kaldırarak bizleri tek tipleşmeye ve geleneklerimizi terk etmemiz yönünde bize baskı yapıyor. Şu anda burada Özgürlük Merkezi'nde konuşuyor olmam ABD'de olmamın önemli sebeplerinden birisidir. ABD'yi ifade eden özgürlük bu meydanda ilan edilmişti."

Konuşmasında sık sık göçmenlere hitap eden Papa, karşılaşılan zorluklar karşısında yılmayarak, sorumlu birer vatandaş olmaları yönünde çağrıda bulunduğu göçmenlere, "umudunuzu yitirmeyin" dedi.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar