Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Dünya

Kaz katliamı

HOLLANDA’da sayıları hızla artan yabankazı nüfusunun hem sığırların otlakalanlarına zarar vermesi hem de başkent Amsterdam’daki Schiphol Havaalanı’ndan kalkan uçaklar için tehdit oluşturması nedeniyle yetkililer, çareyi ‘kaz terminatöründe’ buldu.

Hayvan itlafı şirketi olan Arie den Hertog, kamyonetinin arkasında taşıdığı ‘gaz odasına’ doldurduğu yaban kazlarını zehirleyerek öldürdüğü için hayvan hakları akvitistleri tarafından ‘Nazi’ diye nitelendirildi.

Nazi benzetmeleri üzerine Hertog’un karbondioksit kullanması yasaklandı.

Bunun üzerine Hertog, kazları vurarak ya da balyozla öldürmeye başladı. Hertog işinin hoş olmadığı ancak bunun yapılması gerektiği görüşünde.

Kaz terminatörü, 2008 yılında başladığı ‘kaz katliamında’ şimdiye kadar 50 bin ile 60 bin arasında yabankazını öldürdüğünü anlattı.