Asgari ücret için 1830 TL önerisi - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
Kıbrıs

Asgari ücret için 1830 TL önerisi

Asgari ücret için 1830 TL önerisi

2014 İÇİN İLK TOPLANTI YAPILDI

İŞÇİ TEMSİLCİSİ TARAF 1830 TL ÖNERDİ


İŞVEREN TEMSİLCİSİ DE RAKAMIN ARTMASINDAN YANA OLDUKLARINI BELİRTEREK, ÖZEL SEKTÖRDE YETİŞEN ELEMANLARIN SİYASİ NEDENLERLE DEVLETE İSTİHDAM EDİLMESİNDEN YAKINDI

Lefkoşa, 12 Aralık 13: Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2014’ten geçerli olacak yeni asgari ücreti saptama çalışmaları yapmak üzere bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, toplantının başında yaptığı konuşmada, komisyonun ilk toplantıyı gerçekleştirdiğini dile getirerek, yasa gereği Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti saptama çalışmaları yapılacağını kaydetti.

Bugünkü toplantıdan rakamsal bir sonuç beklemediklerini söyleyen Gürpınar, toplantıdan prensip, yaklaşım ve düşüncelerin ortaya çıkacağını belirtti.

Gürpınar ayrıca, bugünkü toplantıda yapılacak müzakereler sonucunda Komisyon’un KKTC için kabul edilebilir ve dengeli bir düzeyde asgari ücreti tespit edeceklerini ümit ettiğini kaydetti.  

LATİFOĞLU 1830 TL ÖNERDİ

Komisyondaki işçi temsilcisi Hür-İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Latifoğlu da, asgari ücreti belirlemek için dikkatli hesap yapılması gerektiğini dile getirerek, kendi önerilerinin 1830 TL olduğunu belirtti.

2003 yılının çalışanlar adına zor bir yıl olduğunu dile getiren Latifoğlu, özellikle yılın ikinci yarısında yaşanan döviz ve zamlarla insanların elinden alınan alım güçlerinin iade edilmesi gerektiğini kaydetti.

AROĞLU: “RAKAMIN YÜKSELMESİNDEN YANAYIZ.. YETİŞTİRDİKLERİMİZ DEVLETE GİDİYOR”

İşveren temsilcisi Mustafa Aroğlu ise konuşmasında, işveren olarak asgari ücretin yükselmesinden yana olduklarını dile getirerek, özel sektörde yaşanan sıkıntıları anlattı.

Özel sektörde emek verilerek yetiştirilen elemanların siyasi nedenlerle devlete istihdam edilmesinden kaynaklanan sıkıntıları dile getiren Aroğlu, özel sektörün daha verimli çalışabilmesi için önünün açılması temennisinde bulundu.

KKTC’de asgari ücret halen 1415 TL olarak uygulanıyor.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar