II. Hrisostomos “Türkiye yarım asırdır bizi tanımıyor. Yapmamız gereken Avrupa’yı, Birleşmiş Milletleri ve bütün dünyayı bilgilendirmektir. Çünkü Türkiye sahte dış politikasıyla, tezlerinin doğruluğuna ikna etmeyi başarıyor” ifadelerini kullandı.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’la görüşüp, Ban’a yalanlar söyleyen Türk Dışişleri Bakanı’nın maskesini düşürmesinin” kendisini memnun ettiğini anlatan II. Hrisostomos “Avrupa’nın devlet ve hükümet başkanlarını detaylı bilgilendirmek zorundayız. Çünkü Türklerin ikna etme yöntemleri var, maskelerini düşürmeliyiz” iddiasında bulundu.
“Zeminin doğru olması için ayak dirersek müzakerelerin başlayacağı umudu pek yok”
Kıbrıs sorununa da değinen Hrisostomos “Liderlerimiz zeminin konfederal değil federal olacağına karar verdiklerine göre, müzakere zeminin doğru olması için ayak dirersek müzakerelerin başlayacağı umudu pek yok” dedi, şöyle devam etti:
“Türklerin hedefi Kıbrıs’ta Türk Devleti edinmektir, bizim için Kıbrıs Türk Devleti taksimdir”
“Türklerin hedefi Kıbrıs’ta Kıbrıs Türk devleti edinmektir. Bizim için Kıbrıs Türk devleti taksim demektir ve taksimi kimse istemez. Bir çözüme karar verdik ve onu istememiz, bütün enerjimizi ona yöneltmemiz gerekir.”
II. Hrisostomos doğal gaz konusuna atıfta bulunurken, bu konuda birçok fikir işitildiğini belirterek, petrol bulunursa, doğal gazın değil petrolün değerlendirilmesinin daha menfaate olacağı görüşünü hatırlattı.
































