Downer, Anastasiadis’le Görüştü - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
Kıbrıs

Downer, Anastasiadis’le Görüştü

Downer

Rum radyosunun haberine göre, Hükümet Sözcüsü Hristos Stiliandis, Downer-Anastasiadis görüşmesinin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, Anastasadis’in görüşmede “Kıbrıs sorununun çözümünün temel ilkelerini içeren bir ortak açıklama olmadığı sürece müzakerelere katılmayacağını net bir şekilde dile getirdiğini” söyledi.

Stiliandis’in açıklamasına göre Anastasiadis Downer’e, “sonuca ulaşma perspektifi olmayan bir diyaloga taraf olmayacağını” ifade ederken, Kıbrıs Türk tarafının ortak açıklama çerçevesinde dile getirdiği tezlerden duyduğu “endişeyi” de dile getirdi.


DOWNER: “ORTAK AÇIKLAMA, SÜRECİN ÖNEMLİ BİR UNSURU”

Downer de görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “ortak açıklamada sonuca ulaşılmasının müzakerelerin başlama sürecinin önemli bir unsuru olduğunu” belirterek, “tüm tarafların bu amaca ulaşmak için büyük çaba sarf ettiklerini” ifade etti.

Habere göre Downer, sürecin ağır ilerlediğini belirtirken BM Genel Sekreteri’nin sözcüsünün açıklamalarının yanlış yorumlandığın, ortak açıklamaya ilişkin herhangi bir takvimin olmadığını vurguladı.

Diğer Rum haber kaynakları ise, Downer-Anastasiadis görüşmesinin ardından Rum Başkanlık Sarayında Rum tarafının müzakere gurubunun toplantısının başladığını belirttiler.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar