Esentepe Belediyesi eski Başkanı Erdal Barut’un hayatını kaybetmesi üzerine, yapılan oylama ile belediye başkanlığına vekaleten getirilen Cumaali Engin, bölge genelinde süre gelen sorunlara değindi, belediyenin yatırım projeleri ile ilgili bilgi verdi.
Esentepe’de ve bağlı bölgelerde yılsonuna kadar yeni yatırımlar hedefinde olduklarını belirten Başkan Cumaali Engin, Esentepe, Bahçeli ve Karaağaç’ta yeni çocuk parklarının inşa edileceğini Bahçeli ile Karaağaç’ta altyapı çalışması ve yol düzenlemesi yapılacağını ve Bahçeli’de ayrıca bir halı saha inşa etmeyi planladıklarını dile getirdi.
Engin, eş zamanlı başlatılacak projelerin tümünün yılsonuna kadar tamamlanmasını planladıklarını söyledi.
Esentepe’de süre gelen sorunlara da değinen Cumaali Engin, bölgenin en büyük sorunlarından birinin
Teknecik Elektrik Santrali’nin bacasından çıkan kara duman olduğunu kaydetti. Engin, bölge halkının tepkisine neden olan bu sorunun mevcut hükümet tarafından ele alınarak çözümlenmesini arzu ettiklerini ifade etti.
Yollar düzenlenecek yeni parklar yapılacak
Esentepe ve bağlı bulunduğu bölgelere hizmetten ödün vermemek için çalışmalarına devam eden Esentepe Belediyesi, yıl sonuna kadar merkezde ve bağlı köylerde yeni yatırımlar yapmayı hedefliyor.
Belediyenin hedefinde, Esentepe, Bahçeli ve Karaağaç’ta yeni çocuk parkları inşa etmek, Bahçeli ile Karaağaç’ta altyapı çalışması ve yol düzenlemesi yapmak, yine Bahçeli’de halı saha inşa etmek var.
Esentepe Belediye Başkanı Cumaali Engin, söz konusu projelerin tamamının eş zamanlı başlatılacağını belirtti.
Engin, “Esentepe, gelişime, değişime ve büyümeye açık bir bölgedir. Dolayısıyla Belediyemizin de ‘Hep hizmet, en iyi hizmet’ anlayışı ile çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Şimdi, TC Yardım Heyeti finansmanlığında 4 ayrı projemiz var ve tüm projeler için en yakın zamanda ihaleye çıkacağız. Hedefimiz, tümünün yılsonuna kadar tamamlanmasıdır” dedi.
.jpg)
“R. Rauf Denktaş Parkı” projesi hazır
Esentepe Belediyesi ile “kardeş belediye” İstanbul Kartal Belediyesi iş birliğinde projelendirilen “Esentepe R. Rauf Denktaş Çocuk Parkı”nda sona gelindi.
Parkın yeşillendirilmesi tamamlandı, park bünyesinde yer alması planlanan oyun aletleri ve banklar hazır hale getirildi.
Parkın ismini simgeleyen “R. Rauf Denktaş Büstü” ise parkın tüm düzenlemeleri yapıldıktan sonra yerine konulacak.
Esentepe’de heyecan ile beklenen “Esentepe R. Rauf Denktaş Çocuk Parkı” Belediye Başkanı Cumaali Engin’den edinilen bilgiye göre, bir ay sonra hizmete açılacak.
Teknecik dumanı bölgeyi tehdit ediyor
Esentepe’nin eşsiz doğası ve havası, Teknecik Elektrik Santrali’nin bacasından çıkan kara duman nedeni ile her geçen gün biraz daha zarar görüyor.
Teknecik Elektrik Santrali’nin bacasından çıkan “kara” duman, doğayı katlettiği gibi Esentepe halkının sağlığını da olumsuz etkiliyor.
Yıllardır santralin bacasından çıkan dumana maruz kalan bölge halkı, sorunun bir an önce çözümlenmesini istiyor.
































