Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Cezaevini duyunca çılgına döndüler

Devrim DEMİR

Lefkoşa’da Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından hafta sonu düzenlenen operasyonda Ekrem Zeden’e ait evde yapılan aramada 3 gram Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirilmişti. Tasarruflarında uyuşturucu madde bulunan Ekrem Zeden, Uğurcan Bük ve Özer İlhan gözaltına alınarak Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhlerine alınan 3 günlük tutukluluğun ardından, dün yeniden yargı önüne çıkarıldılar. Yargıç Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görülen duruşmada polis memuru ifade verdi.

Üçü de aynı suçtan daha önce yargılandı…  
Meselenin soruşturmasını yürüten polis, huzurda bulunan Ekrem Zeden, Uğurcan Bük ve Özer İlhan’ın adına başlatılan soruşturmanın bittiğini söyledi. Daha önceden aynı meselelerden tutuklanarak mahkemeye çıkarıldıklarını söyleyen polis, Uğurcan Bük’ün halen Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde sonuçlanmamış davası olduğunu söyledi. Mahkeme huzurunda görülen davalarında teminatla serbest kalan 3 zanlının yeniden aynı suçu işlemelerini önlemek için Merkezi Cezaevine gönderilmelerini talep etti.

Mahkeme 2 ay dedi…
Yargıç Hale Ahmet Raşit huzurunda görüşülen duruşmada 3 zanlının da daha önce benzer suçlar işlediklerini ve halen devam eden davalarını göz önünde bulundurduğunu ve en önemli noktanın zanlıların kaçmaları değil teminatla serbest kalmaları halinde aynı suçu işleyebileceklerini söyledi.  Ekrem Zeden, Uğurcan Bük ve Özer İlhan’ın ileride davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için 2 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine emir verdi.

Yakınları sert tepki verdiler…
Mahkeme salonundan çıkan zanlılar ve yakınları iki ay süreyle cezaevine gönderilmelerine sert tepki gösterdi. Yüksek sesle bağırıp çağıran zanlılara ve yakınlarına polis müdahale etti.