Nadire BAHADİ
Gazimağusa ve civarındaki köylerde 2014 yılının Şubat ve Mart ayları içerisinde meydana gelen hayvan hırsızlığı ile ilgili tutuklu sayısı 4’e yükseldi. Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında bölgedeki ağıllardan hayvan sirkat ederek 35 tanesini Alsancak bölgesinde bir kasaba sattığı tespit edilen Caner Kocatürk 3 günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden mahkemeye çıkarılarak tutukluluk süresi 5 gün daha uzatıldı.
Çalıntı hayvanlar kasaba satıldı
Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Osman Örs, zanlı Caner Kocatürk’ün hayvan sirkati meselesi ile bağlantısı olduğunun tespit edildiğini ve 29 Mart 2014 tarihinde tutuklandığını, 30 Mart 2014 tarihinde ise mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk süresi temin edildiğini hatırlattı. Soruşturma kapsamında Kocatürk’e ait ağılda yapılan aramada 10 adet çalıntı hayvan tespit edildiğini belirten Örs, hayvanların 6 tanesinin sahibini bulunduğunu ancak 4 tanesinin hala sahibinin araştırıldığını söyledi. Ayrıca yürütülen soruşturma kapsamında Caner Kocatürk’ün bölgeden sirkat ettiği tespit edilen 35 hayvanı Alsancak’ta bir kasaba sattığının ortaya çıktığını söyleyen Osman Örs, konu ile ilgili daha önceden 3 kişinin daha tutuklandığını ve geniş çaplı soruşturma yürütüldüğünü ifade etti. Polis aynı olay ile ilgili poliste tutuklu bulunan zanlıların meselesinin birlikte yürütülebilmesi maksadı ile zanlı Caner Kocatürk’ün 5 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.
5 gün tutuklu kalacak
Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hasan Dağlı, polisin konu ile ilgili yürüttüğü soruşturmanın devam ettiğine dikkat çekerek soruşturmanın selameti açısından zanlı Caner Kocatürk’ün 5 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.
































