Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Lefkoşa’da “bel fıtığı” polemiği

Bertuğ TOPAL

Ulusal Birlik Partisi’nde Hasan Sertoğlu krizi yaşanıyor. UBP’nin Demokrat Parti Ulusal Güçler’le beraber Lefkoşa’da aday gösterdiği Hasan Sertoğlu’nun Kıbrıs Türk Federasyonu ile KOP arasında imzalanan belge dolayısıyla UBP içerisinde bazı kesimlerin tepkisini aldığı ve özellikle UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun Sertoğlu’nun “bel fıtığını” öne sürerek adaylıktan çekilmesi yönünde tavır sergilediği öğrenildi.
Bir süredir UBP içerisindeki bir kesimin KOP ile KTFF uzlaşısını reddetmesi, imzasını geri çekmesi veya bu konuda milliyetçi tabanı rahatlatacak bir açıklama yapmasını istediği ancak Sertoğlu’nun bunu reddettiği biliniyor. Sertoğlu’nun bir süreden bu yana Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu ile bu konu nedeniyle restleştiği ve “Ben bu konuda geri adım atmayacağım, beni aday yapmayacaksanız otursun UBP karar alsın ve kamuoyuna açıklasın. Adayım ve geri çekilmeyeceğim” dediği biliniyor.

Sucuoğlu şaşırttı
Dün Sertoğlu’nun adaylığı ile ilgili UBP ve DP-UG başkanları net bir tavır ortaya koyarken, Lefkoşa İlçe Başkanı Sucuoğlu’nun yaptığı açıklama kafaları karıştırdı. Sucuoğlu, “Sertoğlu’nun adaylığı yönünde problem var mı?” yönündeki sorumuza, “Bazı tartışmalar var ancak UBP’de bu yönde alınmış bir karar yok. Yetki genel başkanımızda ancak Sertoğlu’nun bel fıtığı problemi var. Bu gerekçeyle adaylıktan çekilebileceği konuşuluyor. Bizim gündemimizde böyle bir konu yok” diye cevap verdi. Sucuoğlu’nun çelişkili açıklaması “bel fıtığı” gerekçe gösterilerek Sertoğlu’na tavır sergilediği yorumlarına neden oldu. Dün UBP kulislerinde gün boyu Sertoğlu’nun adaylıktan çektirilerek yerine Lefkoşa eski Kaymakamı Kemal Deniz Dana’nın aday yapılacağı konuşuldu. Dana’nın ismi, uzun süre aday adayları arasında geçmişti. Kendisinin de UBP’nin görev vermesi halinde adaylığa sıcak baktığı biliniyor.