Nadire BAHADİ
Türkiye’den dolandırıcı bir çete ülkemizdeki bazı vatandaşları hedef alarak dolandırmak için telefon başına geçti. 0538 504 8315 ve 0534 597 6144 numaralı telefonlar ile vatandaşları arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıktan sonra vatandaşın banka ve kredi kartı hesap bilgilerini isteyen çete ülkemizde onlarca vatandaşı dolandırmaya çalışıyor. Gazimağusa Polis Müdürlüğü son bir hafta içerisinde bölgeden gelen şikayetlerde artış olduğuna dikkat çekerek dolandırıcı çeteye dikkat edilmesi gerektiği ve telefon aracılığı ile kişisel bilgi taleplerini cevaplamama hususunda vatandaşa uyarıda bulundu.
“Polisiz diyerek isim ile hitap ediyorlar”
Edinilen bilgiye göre dolandırıcı çetenin önce arayacakları şahıslar hakkında araştırma yaparak, kurbanlarına ismen hitap ettikten sonra kendilerini polis çavuşu Hakan Kutlu, polis amiri ve savcı olarak tanıtıyorlar. Genellikle 0538 504 8315 ve 0534 597 6144 numaralı telefonlardan kurbanlarına ulaşan dolandırıcılar “Hesaplarınızda hareketlenme var, dolandırıcılar tarafından hesabınızdan para çekilmiş olabilir. Soruşturma başlattık” diyerek kişilerin kredi kartı ve hesap bilgilerini istiyor.
Gün içerisinde onlarca şikayet geliyor
Dolandırıcı çetenin hedefi haline gelen pek çok vatandaş Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekiplerine şikayette bulunuyor. Polisin gün boyu benzer şikayetlerle telefonları susmazken, henüz dolandırıcı çetenin tuzağına düşen vatandaş yok. Polis ekipleri vatandaşın tuzağa düşmemesi için gerekli çalışmaları başlattı.
“Polisi haberdar ediniz”
Son günlerde meydana gelen benzer olaylar karşısında 5 Kasım 2014 tarihinde Polis Basın Subaylığı’ndan da uyarı geldi. Dolandırıcı çetenin faaliyetlerinin artırıldığına dikkat çekilen açıklamada, bu tür olayla karşılaşan vatandaşların hemen 155 Polis İmdat ihbar hattını aramasını istedi. Polis Basın Subaylığı’nın 5 Kasım tarihli uyarısı şöyleydi:
“Son günlerde, Türkiye’den telefon ile arayan ve kendilerini polis, hakim veya savcı olarak tanıtan bazı şahıslar; “Dolandırıcılar tarafından hesabınızdan para çekildi. Bize kredi kartı bilgilerini vermeniz gerekiyor” şeklinde yalan söyleyerek söz konusu şahıslardan kredi kartı bilgileri ve şifresini temin edip hesaplarından para transferi yapmak suretiyle sahtekarlıkla para temin etme yönüne gidilmektedir. Polis kayıtlarına göre, ülkemizde bugüne kadar halktan birçok benzer şikayet alınmış olup, alınan şikayetler doğrultusunda polis soruşturmaları halen deva etmektedir. Bu şekilde bir olayla karşılaşan halkımızın, telefon eden kişi veya kişilerden onlara ulaşabilecek telefon numarası ve/veya kimlik bilgisi aldıktan sonra “Ben size daha sonra döneceğim” deyip vakit kaybetmeden 155 Polis İmdat hattından polisi haberdar etmeleri akabinde ise en yakın polis karakoluna giderek yazılı ifade vermeleri gerekmektedir. Halkımızdan, polisin davetini almadan ve polisin kimliğini görmeden bu tür olaylara itibar etmemeleri önemle rica olunur.”
































