PASTIRMA SICAKLARI KAPIDA: Ekim ayında mevsim normallerinin üzerinde yağış alan Kıbrıs’ta, kasım ayı yağışlarının mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise ekim ayına göre mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Pastırma sıcakları kapıda
Nadire BAHADİ
Yağışlı geçen ekim ayının ardından, kasım ayının ilk haftalarında hava sıcaklıklarında artış olması bekleniyor. Ada genelinde dün 21-23 derece seyreden hava sıcaklıklarında önümüzdeki hafta itibari ile 2-3 derece artış yaşanacak. Meteoroloji Dairesi’nin 2-4 Kasım tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, ülke genelinde en yüksek hava sıcaklığı 22-25 derece, en düşük hava sıcaklığı ise 12 derece dolaylarında seyredecek.
Bu hafta yağmur beklenmiyor
Türkiye’de Salı gününden itibaren sıcaklığın mevsim normallerinin üstünde seyretmesi beklenirken, ülkemizde de önümüzdeki hafta yağmur beklenmediği, 4 Kasım’a kadar ise havanın genellikle parçalı bulutlu olacağı açıklandı. Meteoroloji Dairesi’nden verilen bilgide, bölgenin genellikle alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında olacağı bildirildi. Rüzgarın genellikle güney ve batı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.
Ekim bereketli geçti
Bu yıl ekim ayında yağan yağmur ve kış aylarında da meydana gelecek yağışlar çiftçinin yüzünü güldürecek. Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, ekim ayında tüm bölgelerde yağışların mevsim normallerinin üzerinde olduğunu söyledi. Buran, geçmiş yıllara oranla ekim ayı içerisinde meydana gelen yağmurların tüm bölgelerde normallerin yüzde 30 üzerinde olduğunu açıkladı.
Kasım’da hava ısınacak yağış azalacak
Mevsim normallerinin ülkemizde 22 derece olması gerektiğini belirten Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, önümüzdeki hafta hava sıcaklığının 25 dereceye kadar yükseleceğini bildirdi. Kasım ayı genelini de değerlendiren Buran, hava sıcaklıklarının 22 derece dolaylarında seyredeceğini yağışların ise kasım ayı boyunca mevsim normallerinde veya biraz aşağısında olabileceğini bildirdi.
































