Devrim DEMİR
Eski Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011’deki KKTC ziyareti sırasında KKTH binası önünde gerçekleştirilen eylemle ilgili olarak tutuksuz yargılanan Şevki Yoldaş, Salih Batak, Bülent Kurt, Ahmet Cenkler, Mustafa Keleşzade ve Nevzat Hami beraat etti.
Lefkoşa Kaza mahkemesinde 3 yıldır devam eden davayla ilgili karar dün açıklandı. Kararı Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıç Hale Ahmet Raşit okudu.
Yargıç Hale Ahmet Raşit, 6 sanığın “polisi darp ve görevinden men” suçlaması ile yargılandıklarını hatırlattı. Yargıç huzurunda bulunan sanıkların aleyhlerine getirilen suçlamalarla ilgili mahkemeye yeterli şahadet sunulmadığı için sanıkların tüm suçlardan beraat etmelerine emir verdi.
Yargılama 3 yıl sürdü
Yargıç Hale Ahmet Raşit 19 Temmuz 2011’de dönemin TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemize gelişini protesto etmek için KTHY binası önünde toplanan eylemcilere şiddet uygulanarak, 6 kişinin gözaltına alındığını anlattı. Yargıç, olayların çıkmasının ardından eylemcilere yönelik “polisi darp ve görevinden men” suçlaması yöneltilmiş ve eylemcilerin yargılanma süreci başladığını anımsattı.
Yaklaşık 3 yıldır süren davada sanıkların aleyhlerine getirilen suçlamaları kabul etmezken, 7 kişi tanık olarak dinlendi.
Olaylarla ilgili görüntü bile sunulmadı
Üç yıldır sürmekte olan süreçle ilgili yaşanan olayları hatırlatan Yargıç Hale Ahmet Raşit, sanıkların polisin KTHY önünde meydana gelen olaylarda insan haklarına uygun hareket etmediğini ve olaylarla ilgili hiç bir görüntünün emare olarak alınıp incelenmediğini söyledi. Yargıç göstericilerin “sulh ve sukutu” bozmayacak şekilde hareket ettikleri sürede devletin gerekli tedbirleri almakla yükümlü olduğunu hatırlattı.
Bütün davalardan beraat ettiler
Kararı okuyan Yargıç Hale Ahmet Raşit sanıkların neye göre tutuklanıp dava okunduğunun ispatlanmadığını söyleyerek, huzurda bulunan 6 sanığın aleyhlerine getirilen tüm davalardan suç ispat edilmediği için beraat etmelerine emir verdi.
































