14 KİŞİ TUTUKLANDI: Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan operasyonda ocak, şubat ve mart aylarında Lefkoşa’da meydana gelen araç kundaklama ve iş yeri kurşunlama olayı ile ilgili 14 kişi tutuklandı
ÖZBEYİT VE TUKYU CEZAEVİNDEN YÖNETTİ: 8 Şubat, 28 Şubat ve 8 Mart tarihinde meydana gelen kundaklama ve kurşunlama olaylarını halen Merkezi Cezaevi’nde işlemiş oldukları suçlardan mahkum olan Emin Özbeyit ve Şevket Aykut Tukyu’nun yaptırdığı iddia edildi
ŞİMDİLİK 2 GÜN VERİLDİ: Mahkeme olayla bağlantısı bulunan Ali Öncüer, Ahmet Çamır, Viorel Ionut Stocia, Alparslan Nerkis, Osman Yücel, Ramadan Özsütçüoğlu, Serkan Ongan, Murat Güvener, Gürel Tanısay, Turgay Tukyu, Bahar Tukyu, Seren Özbeyit, Emin Özbeyit ve Şevket Aykut Tukyu’nun 2’şer gün tutuklu kalmasını emretti
Devrim DEMİR
Lefkoşa’da ocak, şubat ve mart aylarında meydana gelen araç kundaklama ve iş yeri kurşunlama olayı ile ilgili Lefkoşa Polis ekiplerince yapılan operasyonda 14 kişi tutuklandı.
Polisin yürüttüğü soruşturmada kurşunlama emrini Merkezi Cezaevi’nde işlemiş oldukları suçlardan mahkum olan, Emin Özbeyit ve Şevket Aykut Tukyu verdi. Zanlılar dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit huzuruna çıkarıldı.
Saat 14.00 sıralarında başlayan tutukluluk duruşması 20.30 sıralarında tamamlandı. Yargıç Hale Ahmet Raşit meselenin ciddiyetini göz önünde bulundurarak polisin soruşturmasını salimen yürütebilmesi için zanlıların 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
Tutukluluk duruşması 6 saat devam etti
Mahkemede soruşturmayı yürüten polisin şahadetini yetersiz bulan zanlı avukatları tutukluluk süresine itiraz etti. Saat 14.00 sularında başlayan tutukluluk duruşması itirazların yapılması ile 3 kez verilen aranın ardından saat 20.30 sıralarında tamamlandı.
Suça azmettirenler cezaevinden
Kurşunlama ve kundaklama olayı ile ilgili soruşturmayı yürüten Baş Müfettiş Aslan Coşkun ve Polis Çavuşu Osman Çavuş mahkemede ifade verdi. Osman Çavuş 23 Ocak tarihinde Lefkoşa’da Yıltan Zabit’e ait arabayı benzin döküp kundaklayan, 8 Şubat tarihinde Hüseyin Evren Zabit’e ait aracın kundaklanması, 28 Şubat tarihinde yine Lefkoşa’da Hande Aksaç’a ait aracın kundaklanması ve 8 Mart tarihinde Metehan çemberinde Hüseyin Evren Zabit’e ait kuruyemiş dükkanının kurşunlanması olayı ile ilgili zanlı Ali Öncüer, Ahmet Çamır, Viorel Ionut Stocia, Alparslan Nerkis, Osman Yücel, Ramadan Özsütçüoğlu, Serkan Ongan, Murat Güvener, Gürel Tanısay, Turgay Tukyu, Bahar Tukyu, Seren Özbeyit, Emin Özbeyit ve Şevket Aykut Tukyu’nun tutuklandığını anlattı.
Polis Çavuşu Osman Çavuş, ocak, şubat ve mart aylarında meydana gelen kundaklama ve kurşunlama olayı ile ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlattıklarını ve yürüttükleri soruşturma neticesinde 17 Mart ve 18 Mart tarihlerinde mahkeme emri ile 14 kişinin gözaltına alındığını söyledi.
Soruşturma memuru kundaklama ve kurşunlama olayını halen Merkezi Cezaevinde işlemiş oldukları suçlardan mahkum olan Emin Özbeyit ve Şevket Aykut Tukyu tarafından zanlı Viorel Ionut Stocia’ya para karşılığı yaptırdıklarını anlattı. Çavuş, zanlı Stocia’nın tutuklanması ile almış oldukları ifade doğrultusunda zanlıların mahkeme emri ile ilgili tutuklandığını söyledi.
Kurşunlama emrini Özbeyit verdi
Polis Çavuşu Osman Çavuş, zanlı Stocia’nın sorguda 8 Mart tarihinde Metehan’da bulunan ve Hüseyin Evren Zabit’e ait dükkanın kurşunlama emrini cinayet suçundan hüküm giyen Emin Özbeyit’ten aldığını söyledi. Kurşunlama olayında kullanılan 9 mm çapında silahın ise yine Merkezi Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve 2013 yılında “Silahla adam yaralama”, “Ciddi darp” ve “Kanunsuz silah taşıma” suçlarından yargılanan Şevket Aykut Tukyu’nun sağladığını söyleyen Osman Çavuş, silahın zanlı Ali Öncüer aracılığı ile Viorel Ionut Stocia’ya verildiğini ifade etti.
Kurşunlama olayında aracı Gürel Tanısay temin etti
Yapılan soruşturmada 8 Mart gecesi Hüseyin Evren Zabit’e ait iş yeri kurşunlaması olayında zanlı Viorel Ionut Stocia’ya ZMJ 942 plakalı aracı kiralık araba şirketi çalıştıran zanlı Gürel Tanısay’ın temin ettiğini belirten polis çavuşu, Tanısay’ın da tutuklandığını söyledi.
Yapılan araştırmada kurşunlama olayının yaşandığı gece kullanılan kiralık aracın hiç bir kaydı yapılmadan 7 Mart tarihinde zanlı Stocia’ya verildiğini anlatan polis çavuşu, zanlının gece yarısından sonra iş yerine söz konusu kiralık araçla gidilerek 9 el ateş ettikten sonra olay mahallinden uzaklaştığını ifade etti.
Aracı ve silahı Osman Yücel’e teslim etti
Polis Çavuşu Osman Çavuş, zanlı Viorel Ionut Stocia’nın vermiş olduğu gönüllü ifadesinde kurşunlama gecesi Metehan yolundan Yılmazköy istikametine doğru kaçtığını oradan da Çamlıbel-Lapta yolunu kullanarak Girne’ye gittiğini anlattı.
Polis zanlının üzerinde giymiş olduğu kar maskesi, mont ve eldivenlerini ise Karşıyaka’da attığını kaydetti. Girne’de zanlı Stocia’nın bir eğlence merkezine gittiğini anlatan polis çavuşu, burada olayda kullandığı silah ve kiralık aracı zanlı Osman Yücel’e teslim ederek, Lefkoşa’ya Osman Yücel ve zanlı Serkan Ongan ile geri döndüğünü söyledi.
Güvener’in evi cephanelik gibi çıktı
Kundaklama ve kurşunlama olayı ile ilgili gözaltına alınan 14 kişiden biri olan zanlı Murat Güvener’in evinde polis ekipleri önceki gün mahkeme emri ile arama yaptı. Yapılan aramada 8 Mart tarihinde Metehan’da iş yeri kurşunlanması olayında kullanılan 9 mm çapında 1 adet tabanca, 1 adet MP 5, 1 adet pompalı tüfek, 2 adet kuru sıkı tabanca, 2 adet hava tüfeği, 2 adet av tüfeği, 1 adet namlu ve çok sayıda fişek bulunarak emare olarak alındı.
7 ev daha arandı
Soruşturmayı yürüten Polis Çavuşu Osman Çavuş, meydana gelen olayın oldukça ciddi olduğunu ve mesele ile ilgili olarak 7 gönüllü ifadenin ve 7 evin arandığını kaydetti. Soruşturmanın genişletilerek devam ettiğini söyleyen polis çavuşu, olayla bağlantılı aranan 1 silahın, kişilerin ve kayıp emarelerin olduğunu kaydetti.
Soruşturma devam ediyor
Polis Çavuşu Osman Çavuş, soruşturmanın yeni başladığını ve aranan 1 tabancanın daha olduğunu alınması gereken 50 ‘ye yakın ifadenin olduğunu söyledi. Zanlıların serbest kalması durumunda aranan kişilere ve emarelere müdahale etme olasılıkları olduğunu göz önünde bulundurarak, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 3 gün tutuklu kalmalarını talep etti.
Bahar Tukyu hastaneye kaldırıldı
“Kundaklama” ve “Kurşunlama” suçlarından tutuklanarak mahkemeye çıkarılan 14 zanlıdan 1 tanesi olan zanlı Bahar Tukyu duruşma sırasında fenalık geçirdi. Mahkemeye çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Bahar Tukyu acil serviste müşahede altına alındı.
Emin Özbeyit cinayetten 30 yıl hüküm giymişti
Merkezi Cezaevi’nde mahkum olan Emin Özbeyit, 12 Mayıs 2009 yılında Lapta’da meydana gelen Yücel Erol cinayetinde tutuklanarak 2011 yılında 30 yıl hapse mahkum edilmişti.
































