BAŞMAN VE İLKTUĞ KONUŞULUYOR: UBP’de Gazimağusa Belediyesi başkan adaylığı için Mehmet Başman ve Nüshet İlktuğ’un isimleri öne çıktı. UBP’nin belediye başkan adayını bu hafta içinde açıklaması bekleniyor
UBP-DP ittifakının dağılmasının ardından UBP aday belirlemenin DP’ye bırakıldığı birçok belediyede başkan adayını belirlemeye başladı. Ancak UBP’nin Gazimağusa Belediyesi başkan adayı hala belirlenmedi.
UBP’nin Gazimağusa Belediyesi başkan adayı olarak Mehmet Başman ve Nüshet İlktuğ isimlerinin öne çıktı.
Bu hafta içinde belirlenmesi bekleniyor…
Yerel seçimlerde ittifak kararı alan UBP-DP ittifakı Gazimağusa’da belediye başkan adayını belirlemeyi DP-UG’ye bırakmıştı. Ancak ittifakın dağılmasının ardın her iki parti de kendi adayını gösterme yoluna gitti. DP-UG’nin Gazimağusa Belediyesi başkan adayının İsmail Arter olduğu bilinirken UBP’nin ise bu hafta içinde adayını belirlemesi bekleniyor.
Başman: Netlik yok
UBP Gazimağusa Belediyesi başkan adaylığı gündeme gelen Mehmet Başman, adaylığıyla ilgili görüşme yapıldığını doğruladı. Ancak adaylığının netleşmediğini kaydeden Başman, “Henüz netlik yok. Kısa süre içinde belirlenecektir” dedi.
İkltuğ: Açıklama yapılmasını bekliyoruz
UBP’ye Gazimağusa Belediyesi başkan adaylığı için müracaat den Nüshet İlktuğ, UBP’nin DP ile ittifak kararı alıp aday belirmeyi DP-UG’ye bırakmasının ardından aday olmaktan vazgeçmişti. Ancak ittifakın bozulmasının ardından adaylığı yeniden gündeme gelen İlktuğ, UBP’nin yapacağı açıklamayı beklediklerini belirtti. İlktuğ şu şekilde konuştu: “UBP’ye ittifak kararı alınmadan önce müracaat ettik. İttifak olunca da parti kararının arkasında durduk. İttifakın bozulmasının ardından adaylığımız yeniden gündeme geldi. Partimizin yapacağı açıklamayı bekliyoruz.”
“Mağusa’da köy havası var”
Havadis’e konuşan İlktuğ, kedisinin belediye başkanı olması durumunda belediyecilik anlayışını değişimin arkasından koşan belediyecilik değil, değişimi yöneten belediyecilik olarak değiştireceğini kaydetti. Mağusa’da imar planı olmadığına dikkat çeken İlktuğ bunu bir apartmanın en alt katına rahatlıkla bir kebap salonu açılabilmesiyle örneklendirdi.
İlktuğ ayrıca kazanması durumunda Mağusa’nın denize ve yeşil alanlara kavuşması içinde çalışmalar yapacağını vurguladı ve şu şekilde konuştu:
“Çağımızdaki yerel yönetim anlayışı ile ülkemizdeki yerel yönetim anlayışı uyuşmuyor. Bu nedenle belediye başkanlığı için aday olmak istiyorum. Aday olup kazanmam durumunda değişimin peşinden koşan bir belediye değil değişimi yöneten bir belediye yaratmayı hedefliyorum. Zaten Avrupa ülkelerindeki belediyecilik anlayışı da budur ve ben bunları çok yakından takip ediyorum. Ben belediye meclis üyeliği yapmış birisiyim. Mesleğimde mühendis olması nedeniyle bu işi başarı ile yapacağıma inanıyorum. Mağusa’daki en büyük eksiklerden biri imar planının olmayışıdır.”
































