Günlerdir Kıbrıslı müzikseverlerin merakla beklediği Deep Purple konseriyle ilgili beklenen açıklama yapıldı.. Üniversitenin Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısıyla Deep Purple konserinin detayları açıklandı..
Açıklama şöyle:
Grup bize bugüne kadar da son derece anlayışlı yaklaştı. Bu anlayışı devam ediyor grubun.
VATANDAŞ ÜCRETSİZ İZLEYEBİLECEK
Maliyet konusunda, şuna inanıyoruz, bizim bu yıl 25. Eğitim Yılı’mız. Toplumumuzun bize kattıkları önemli, biz bir manifesto açıkladık ve altını çizdik, paylaşım yılımız. Topluma böyle bir grubu getirerek, toplumun bunu izlemesini sağlamak bizler için daha çok gurur vericiydi. Tüm Kıbrıs halkı bu konseri ücretsiz şekilde izleyebilecek.”
ENGELLEME GİRİŞİMLERİ VAR
“Medya’ya yansıyan, konserin iptal edilmesi yönündeki girişimlerin olduğu doğrudur. Ancak grup bu konserin gerçekleşmesi yönünde büyük gayret gösteriyor. Bir müzakere sürecinden geçiyoruz. Yeniden birleştirme noktasında yoğun görüşmeler yapılıyor ve bu görüşmelerin temelini oluşturan şey Güven Artırıcı Önlemlerdir. Bu konser siyasi bir amaç taşımıyor. Bu konser YDÜ’nün 25. Yıl etkinliklerinin kapanış konseri olacak. Ne yazık ki, komşularımız bu konuda engellemek için bazı girişimlerde bulundular, konserin şu anda iptal edilme olasılığı yok denilecek kadar azdır. Müzik gibi evrensel dili yüksek olan ve özellikle bir Rock konserinin bölücü değil, birleştirici etkisi olduğunu düşünüyoruz. “
MALİYET YAKLAŞIK 3 MİLYON TL
Hem bölgemizin, hem ülkemizin en büyük parkı niteliğindeki bu park, YDÜ Bulvarı’na girildiğinde sağda kalan büyük arazidir. Fuar Alanı’nda gelindiğinde gördüğünüz büyük alana konuşlanacak bir mekanı var.
Projenin tamamı, herşeyi ile beraber yaklaşık 3 milyon TL civarında bir tutar olacak.
ÇEŞİTLİ COĞRAFYADAN İNSANLARIN KKTC’YE GELMESİ İÇİN GİRİŞİM
Basınla paylaşacağımız, sadece Türkiye’den değil, dünyanın birçok yerinden KKTC’ye ulaşım sağlanacak. TC’nin uçuş olacak her yerinden bizim anons edeceğimiz, buraya gelme maliyetine uçak biletleri konacaktır. TC’nin uçuş olan her alanından Deep Purple konserine… Türkiye’den 10 binlerce ifade edilen kişinin KKTC’ye gelmesi, ve binlercenin de dünyanın çeşitli coğrafyalarından insanların KKTC’ye gelmesi için girişim yaptık.
ERCAN’DAN GELECEKLER
Grubun hepsi gelecek. Vize işlemleri başladı. İkinci olarak, Ercan’dan gelecekler ve özellikle de YDÜ’nün uçağı ile Kıbrıs’a gelecekler.
































