İrlanda Cumhurbaşkanı güneye resmi ziyaret gerçekleştirecek - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
Güney KıbrısKıbrıs

İrlanda Cumhurbaşkanı güneye resmi ziyaret gerçekleştirecek

İrlanda Cumhurbaşkanı Michael Higgins’in, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’in daveti üzerine, 13-16 Ekim tarihleri arasında Kıbrıs’ın güneyinde resmi bir ziyaret gerçekleştireceği haber verildi.

Bunun İrlanda Cumhurbaşkanının 2006 yılından bu yana Kıbrıs’ın güneyinde yapacağı ilk resmi ziyaret olacağını yazan Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs Cumhuriyeti Sözcüsü Prodromos Prodromu’nun konuyla ilgili açıklamasında, Anastasiadis’in yapacakları görüşmede “Türk provakasyonları ve Kıbrıs MEB’indeki yasadışı müdahaleleri” Higgins’in gündemine getireceğini, aynı zamanda kendisini Kıbrıs sorunuyla ilgili gelişmeler hakkında bilgilendireceğini belirttiğini iletti.


Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler yanı sıra AB’deki gelişmeler ve özellikle İngiltere’nin AB’den ayrılması konusunun ele alınacağı da belirtildi.

Higgins’in ziyaretinin ara bölgeye ziyaretler, aynı zamanda Kıbrıs’taki BM Barış Gücü ve Kayıp Şahıslar Komitesiyle görüşmeler yapılmasını içereceğini de yazan gazete, Higgins’in Rum Meclisinde bir konuşma yapacağını da kaydetti.

İrlanda Cumhurbaşkanı ile eşine, Kıbrıs Cumhuriyeti ziyaretleri sırasında, İrlanda Adalet ve Eşitlik Bakanı Charles Flanagan’ın eşlik edeceğini yazan gazete, Higgins’in Kıbrıs Cumhuriyeti’nden önce Atina’yı, Kıbrıs Cumhuriyeti’nden sonra ise Lübnan’ı ziyaret edeceğini ekledi.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar