Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Vahşice öldürülen Uzunoluk’un cenazesi memleketine gönderildi

Nadire BAHADİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi kampusu içerisinde bulunan Öğrenci Yurdu’nda oda arkadaşı Tevfik Utku Polat tarafından vahşice defalarca bıçaklanıp boğazı kesilerek öldürülen 19 yaşındaki Tevfik Uzunoluk’un cenazesi memleketine gönderildi.  Uzunoluk’un Gazimağusa Devlet Hastanesi morgunda bulunan naaşı dün ilk olarak okul arkadaşları ve öğretmenlerine teslim edildi.  Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde Tevfik Uzunoluk için son kez bir araya gelen arkadaşları ve öğretmenleri Uzunoluk’u göz yaşları ve dualarla uğurladı.
Cenaze aracının ardından otobüs ile birlikte Ercan Havaalanı’na giden arkadaşları cinayete kurban giden Uzunoluk’un cenazesini Ercan Havaalanında bekleyen ailesine teslim etti.

Osam: Arkadaşınızın anısını yaşatacaksınız
Tevfik Uzunoluk’un cenazesini teslim almak için Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne gelen Rektör Vekili Necdet Osam üzgün olduğunu belirterek hiç kimsenin hiç bir şekilde bu manzarayı yaşamak ve yaşatmak istemediğini ancak ne yazık ki böyle bir olayın yaşandığını söyleyerek “bundan sonra siz kendinize daha iyi bakacaksınız. Arkadaşınızın anısını yaşatacaksınız ve yola devam edeceksiniz” şeklinde nasihat verip çok üzgün olduğunu dile getirdi. Uzunoluk’un cenazesi memleketi Aydın Nazilli’ye gönderildi.

Tevfik Uzunoluk’un cenazesi Gazimağusa Devlet Hastanesi Morgu’ndan öğretmenleri ve arkadaşları devraldı