Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Yine sürat ve dikkatsizlik

KARŞI ŞERİDE GEÇTİ: Gülay Arıkan dün sabah saatlerinde JN 884 plakalı salon aracı ile Lefkoşa’dan Girne’ye doğru giderken aşırı sürat ve dikkatsizlik sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçti. Salon araç askeri servis aracıyla çarpıştı. Her iki sürücü kazayı hafif sıyrıklarla atlattı 

Devrim DEMİR
Lefkoşa-Girne anayolunda dün sabah meydana gelen kaza görenlerin yüreklerini ağızlarına getirdi. 41 yaşındaki Gülay Arıkan, kullandığı JN 884 plakalı salon araç ile Lefkoşa’dan Girne’ye doğru seyrettiği esnada,  Evviva Lavinum Sitesi önünde aşırı sürat ve dikkatsizliği sonucu orta refüje çarparak karşı şeride geçti.
Gülay Arıkan’ın salon aracı o esnada Girne’den Lefkoşa’ya doğru seyreden 24 yaşındaki Mehmet Gökçe’in kullandığı askeri servis minibüsü ile çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile her iki araç metrelerce sürüklendi.
Kazada hafif yaralanan Gülay Arıkan ve Mehmet Gökçe olay yerine çağrılan ambulanslarla, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılarak müşahede altına alındı.

Trafik durdu
Korkutan kazada çarpmanın etkisiyle savrulan JN 884 plakalı arabanın ön kısmı tamamen dağılırken, yola dökülen araç yağı ve savrulan araba parçaları trafiğin durmasına neden oldu. Polis yolun temizlenmesi amacıyla trafik akışını durdurdu.

Sürücüler isyan etti
Meydana gelen kazanın ardından trafikte bekleyen sürücüler isyan etti. Havadis’e konuşan sürücüler,  Lefkoşa-Girne anayolunda ölümlü kazaların yanı sıra hemen her gün büyük kazaların yaşandığını dile getirdi.
Sürücüler Lefkoşa-Girne anayolu orta refüjün pislik içinde olduğunu otlardan geçilmediğini söylerken, birçok insanın yaya olarak yola atıldığını, her gün birini ezmekle karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, yola yaya girişinin önlenmesini istedi.

 

 

 

Kaza üstüne kaza

Lefkoşa-Girne anayolunda dün sabah JN 884 plakalı araç ile askeri minibüsün çarpışması ile tıkanan trafik yeni bir kazaya neden oldu

Lefkoşa-Girne anayolu dün sabah saatlerinde askeri minibüs ile JN 884 plakalı aracın çarpışması sonucu oluşan kazanın neden olduğu trafik tıkanıklığı yeni bir kazayı doğurdu.

Boğaz kavşağında sıkışan trafiği fark etmeyen bir sürücü, hızını kontrol edemeyerek önünde duran araca arkadan çarptı.
Girne’den Lefkoşa’ya seyreden HP 083 plakalı araç sürücüsü, önünde seyreden HB 789 plakalı araca arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle HP 083 plakalı araç kısmen zarar gördü. Trafik akışı tamamen durdu. Polis  bir süre trafik akışını Gönyeli-Boğaz yoluna yönlendirdi.