Akıncı: Hiçbir çıkar insan hayatından önemli değildir - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
Kıbrıs

Akıncı: Hiçbir çıkar insan hayatından önemli değildir

akıncı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Gazze’de yaşanan gelişmeleri değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilen olağanüstü toplantısına katıldı.

 

Akıncı, toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:


Kendini insanlığa adamak, adalet duygusuna sıkı sıkıya bağlı kalmak ve sağduyuyu yitirmeden hareket etmeyi başarabilmek en aranan hasletler haline gelmiştir; çünkü günümüz dünyasında bunun tersi durumların güncel örnekleri ile karşı karşıyayız.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve Büyükelçiliğini oraya nakletmesi bu örneklerin son günlerdeki en vahimlerinden biri olmuştur. Bu davranış, tarihsel gerçekleri görmezden gelen, sağduyudan uzak ve barış çabalarına büyük bir darbe anlamındadır. Bu eylem sonrasında meydana gelen haklı protesto gösterilerinde, İsrail’in silahsız Filistinlilere karşı giriştiği katliam tam bir insanlık suçu oluşturmuştur.

İnsan canını hiçe saymak, tarihsel gerçekleri kaba kuvvetle ve oldubittilerle ters yüz etmeye yeltenmek kimseyi “büyük” ya da “süper” güç yapmaz.

Hiçbir çıkar sekiz aylık Leyla bebekten daha değerli değildir: Hangi çıkar ya da hangi strateji, “Bırakın benimle kalsın” diye haykırarak yavrusunun cansız bedenine sarılan bir annenin acısının önüne geçebilir?

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kudüs’e ilişkin yanlış kararında ısrar etmesi ve İsrail’in silahsız insanların üzerine mermi yağdırması, insanlık tarihinde yeni bir utanç sayfası açılmasına neden olmuştur.

Katliamda hayatını kaybeden tüm Filistinlileri rahmetle anarken, Kıbrıs Türk halkının Filistin halkıyla olan dayanışmasını bir kez daha yinelemek isterim.

Yakın coğrafyamız olan Ortadoğu’da adaletin tecelli etmesi ve tarihi gerçeklerin ışığında mazlum Filistin halkının haklarını koruyacak bir barışın sağlanması için uluslararası kuruluşlar ve dünya devletleri üzerine düşeni yapmalıdır. Temennilerin ötesine geçecek bir kararlılığın sergilenmesinin zamanı çoktan gelmiştir. Bunu görmek için daha ne kadar canın yitirilmesi ve daha ne kadar kanın dökülmesi gerekecektir?

Bugün buradan yükselecek mesajın başta Filistin olmak üzere dünyadaki tüm ezilen halklara güç ve moral olmasını diler, bölge ve dünya barışına katkı yapmasını temenni ederim.

Bu duygularla, bundan 5 ay önce olduğu gibi bugün de önemli bir duyarlılık sergileyerek Filistin halkının haklı davasını gündemde tutan Türkiye Cumhuriyeti’nin Sayın Cumhurbaşkanına ve İslam İşbirliği Teşkilatına teşekkür eder, bu vesileyle mübarek Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlı olmasını diler, tümünüzü saygı ve sevgiyle selamlarım.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar