Onlar “ömrün anneleri” - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
Kıbrıs

Onlar “ömrün anneleri”

En duygusal anneler günü Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi’nde kutlandı

Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi okulunda anneler günü etkinliği yapıldı. ”Annem Benim Her Şeyim” temasıyla yapılan etkinlikte okul yönetimi tüm anneleri ‘Ömrün Anneleri’ olarak seçti.

Yeşiyurt Özel Eğitim Merkezi okulu avlusunda, okul öğretmenleri, Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) ve Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) öğretim görevlileri, öğrencileri, seramik öğretmeni Pınar Tarı ve Argonya sahibi Hidayet Özuysal’ın katkıları ile okul öğrencileri anneleri için anneler günü etkinliği düzenledi.


Etkinlikte söz alan okulun sorumlu öğretmeni Esma İneci, 2007 eğitim öğretim yılında özel gereksinim gereken öğrenciler için açılan merkezde, öğrencilerin 18 yaşına kadar eğitim gördüklerini söyleyerek, 2007 yılından 2018 yılına kadar birçok mezun verdiklerini söyledi. İneci, merkezin açıldığı günden bugüne öğrenci velileri ile iyi işbirliği içerisinde yürüttükleri çalışmalarda öğrenci velileri ile bir aile olduklarını söyleyerek, başta LAÜ olmak üzere birçok eğitim kurumu ile işbirliği yaparak öğrencilerin daha fazla gelişmesini sağladıklarını aktardı.

Öğrencilerin, gelişimlerinde önemli yeri olan anneleri için, LAÜ ve YDÜ öğretim görevlileri ve seramik öğretmeni Pınar Tarı ile birlikte annelerine sürpriz bir anneler günü düzenlediklerini söyleyen İneci, öğrencilerin eğitimlerine fedakârca katkı koyan annelerin yalnızca Mayıs ayında kutlanan anneler gününde yılın annesi olmadığını, koca yürekli bu insanların hepsinin de ömürlük anneler olduğunu söyleyerek tüm fedakar anneleri ömürlük anne olarak seçtiklerini söyledi.

Okulun sorumlu öğretmeni Esma İneci, etkinliğe katkı koyan Argonya işletme sahibi Hidayet Özuysal’a, seramik öğretmeni Pınar Tarı’ya, YDÜ araştırma görevlisi Alper Ahmet Ayan’a ve okul çalışanı Halide Atom’a plaket verdi. Etkinliğe katkı koyan LAÜ öğrencilerinin tümüne de teşekkür belgesi verildi.

Etkinlikte, öğrenciler okul öğretmenlerinden Tuna Han Kılıç’ın yazdığı ”Annem” şiirini okuyarak onlara sevgi gösterisinde bulundu ve duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Öğrencilerin okudukları şiir ve şarkılardan sonra ilk olarak YDÜ Sahne Sanatları Araştırma Görevlisi, Hayali Sanat kurucusu Alper Ahmet Ayan’a ve Mehmet Davutoğlu Karagöz’ün Rüyası Anne Nasihatı isimli oyunu oynattılar.

YDÜ Hayali Sanat Koordinatörü Tevfik Aytekin ve Proje Asistanı Yardımcısı Mehmet Davutoğlu, Hayali Sanat ile ilgili sunum gerçekleştirdi. LAÜ Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr Özcan Palavan başkanlığındaki LAÜ Zihinsel Engelliler Öğretmenliği öğrencilerinden Bedriye Dirhian, Seyit Mehsum ve Kadir Yaşar ile seramik öğretmeni Pınar Tarı, Ateşte Açan Çiçekler ismi altında öğrencilerle birlikte Seramik çalışması yaptılar. LAÜ Özel Eğitim Öğretmenliği öğrencilerinden Buse Çetin, Özlem Alagözoğulları ve Ümmü Ümran Ersan ” Bir Sayfada Sen Çevir” projesi kapsamında “Anneme Mektuplar” adı altında öğrencilerin annelerine yazıkları mektupları öğrenci velilerine sunarak onlara birerde Kitap hediye ettiler. LAÜ Özel Eğitim Öğretmenliği öğrencileri Onur Barış Tapkan, Türkiz Simay Lafdinleten, Özüm Pınar Bülbül, Burcu Güler ve Kevser Bozkaya dan oluşan öğrenciler, Öğrenciler ve velilerine Hayal Kurma ( Dremstalk ) gösterimi yaparak onların hayal kurmalarını sağlayarak etkinliğe katkı koydular.

Yapılan etkinlikten sonra, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler tüm annelere birer buket çiçek vererek öğrenciler annelerine sarılarak anneler günlerini kutladılar.

Etkinlik sonunda Kıbrıs’a özgü yiyecekleri ile ünlü Argonya işletmesi tüm katılımcılara Kıbrıs’a özgü yiyecek ve içecek ikramında bulundu.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar