Bayram sevinciyle coştular - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
KıbrısSürmanşet

Bayram sevinciyle coştular

kutlama

Sosyal Riskleri Önleme Vakfı Elele Kreşi, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) dün muhteşem bir organizasyon ile kutladı

Sosyal Riskleri Önleme Vakfı Elele Kreşi, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı dün etkinliklerle kutladı.


Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılan bayram etkinliğe Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya ve Sosyal Riskleri Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hatice Düzgün’ün yanı sıra vakıfın mütevelli heyet üyeleri ile veliler de katıldı.

Düzgün: Önce saygı

HATİCE DÜZGÜNsSosyal Riskleri Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hatice Düzgün, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı’nın 2008 yılında kurulduğunu, vakfın en güzel projelerinden birinin de Elele Kreşi’nin kurulması olduğunu kaydetti.

Düzgün, Elele Kreşi’nin tamamen gönüllülük esası ile çalıştığını belirterek kreşte bugün 36 çocuğun bulunduğunu, 3 tam zamanlı öğretmenin gönüllü hizmet verdiğini belirtti.

Elele Kreşi’nin hizmetini sürdürmesinde Sosyal Riskleri Önleme Vakfı Mütevelli Heyetinin canla başla çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Düzgün, velilerin katkısı ve anlayışının da oldukça etkili olduğunu ifade etti.

Hatice Düzgün, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, çocukların ebeveynlerini model aldığını ifade ederek velilere; “Çocuklarınızdan saygıyı asla esirgemeyin” çağrısında bulundu.

Düzgün, etkinlikte emeği bulunan Sosyal Riskleri Önleme Vakfı Mütevelli Heyetine, etkinliğin sunuculuğunu yapan Burcu Kurtdereli’ye, Yoga Öğretmeni Burçe Güliçli’ye, Grup Trio’ya ve kreş öğretmenlerine ayrıca katılımlarından dolayı velilere teşekkür etti.

Derya: Vakfın devamı emeği ve katkıları ile olacak

DOĞUŞ DERYAsCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, bayram etkiliğinde yaptığı konuşmada, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı’nın ülke için önemine dikkat çekti.

Derya, “Sosyal Riskleri Önleme Vakfı, çok önemli bir vakıf. Sadece Elele Kreşi ile değil, daha önce sığınma evi bağlamında da ülkede büyük bir boşluğu kapatıyordu. Bu vakfın devamı emeği ve katkıları ile olacak” dedi.

Derya, gerek vakfın devamını sağlayanlara gerekse “23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı” kutlaması çerçevesinde düzenlenen etkinlikte emeği bulunanlara teşekkür etti.

Gönüllerince eğlendiler

Elele Kreşi’nin “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kutlaması, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve yaşam hakları elinden alınmış, savaşlarda ve savaş nedeni ile aileleri ile birlikte ülkelerinden kaçarken yaşamlarını kaybeden çocuklar anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile başladı, ardından İstiklal Marşı okundu.

Bayram kutlaması etkinliğinde Kelebekler sınıfı öğrencileri Türkçe Korosu sahne aldı, Tırtıllar sınıfı öğrencileri “Uzun kulaklı tavşan” adlı dans gösterisi yaptı. Etkinlikte Trio müzik grubu da sahne alarak izleyenlere müzik dinletisi ziyafeti verdi.

Kelebekler sınıfı öğrencileri, “deep deep deep” şarkısı ile sunduğu zumba gösterisinin ardından “Çekirdeksiz Domates” adlı müzikli drama oyununu sahneledi.

Elele Kreşi’nin bayram kutlamaları, öğretmen ve öğrencilerinin final gösterisinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar