Nadire BAHADİ
Gazimağusa’da dün öğle saatlerinde çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. Eski Lemar bölgesindeki Cemal Togar Sokak’ta bulunan Levent Apartmanı 1’deTalip Öğüt’e ait dairede 3 yaşındaki çocuğun çakmakla oynaması nedeni ile yangın çıktı. Yangında 33 yaşındaki Ayşe Öğüt ve 3 yaşındaki Kayra Gündüzalp dumandan etkilenerek kontrol amaçlı Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, Talip Öğüt’e ait evin salonu kısmen yanarak kullanılmaz hale geldi.
Oyun kötü sonlandı
Yangın dün 14.30 sıralarında eski Lemar bölgesi olarak bilinen Cemal Togar Sokak’ta meydana geldi. Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre yangın Talip Öğüt’ün torunu 3 yaşındaki Kayra Gündüzalp’in çakmakla oynadığı sırada çek yatın tutuşması sonucu çıktı. Yangında dumandan etkilenerek kontrol amaçlı Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ayşe Öğüt ve Kayra Gündüzalp’in yapılan tedavinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.
.jpg)
Erken müdahale kurtardı
Yangın Talip Öğüt evde uyuduğu sırada çıktı. Alevlerin yükselmesi ile ev halkı çevredekilerin yardımı ile evden çıkarılabildi. 2 itfaiye aracının müdahale ettiği yangında alevler itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede kontrol alınarak yangının apartmanda bulunan diğer dairelere sıçraması önlendi. İşten gelerek evinin salonunun kullanılmaz hale geldiğini gören ve kızı ile torunun sağlığından endişe duyan Talip Öğüt’ün eşi ise fenalık geçirdi.
































