Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Gazimağusa’da Kokain bulundu

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri aldıkları bir ihbarı değerlendirerek önceki gün Gazimağusa Maraş bölgesinde uyuşturucu operasyonu gerçekleştirdi.

Nadire BAHADİ

Operasyonda 100 gram Kokain türü uyuşturucu madde ve yarım gram Hint keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildi. Polis ekiplerinin Maraş bölgesinde bir evde düzenlediği operasyon sonucu ilk etapta olayla bağlantısı olduğu belirlenen Ali Kızılateş, Şencan Kızılateş ve Dilber Maniler isminde 3 kişi tutuklandı. Dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlılar başlatılan soruşturma nedeni ile 3 gün tutuklu kalacak.

Saklamaya çalışsalar da bulundu
Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Kavaz mahkemede ifade sundu. 5 Mart 2015 tarihinde Narkotik ekiplerin aldıkları bir ihbarı değerlendirerek oluşturulan bir ekip ile Maraş bölgesinde içerisinde Ali Kızılateş, Şencan Kızılateş ve Dilber Maniler’in bulunduğu belirlenen evde mahkeme emri ile arama gerçekleştirdiklerini anlattı. Ali Kızılateş’e ait yatak odasında yarım gram Hint Keneviri türü uyuşturucu maddenin bulunduğunu söyleyen Kavaz, banyo girişindeki dolap içerisinde yapılan aramada ise 2 krem şişesi içerisinde, önce poşetlere sarılmış daha sonra prezervatifin içine gizlenmiş 100 gram Kokain türü uyuşturucu maddenin bulunup kanıt olarak alındığını kaydetti. Arama sırasında bulunan yarım gram Hint keneviri türü uyuşturucunun zanlı Ali Kızılateş’in kendine ait olduğunu kabul ettiğini söyleyen Kavaz, olay ile ilgili başlatılan soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Soruşturma sürüyor
Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu, polisin başlatmış olduğu soruşturmanın henüz tamamlanmaması nedeni ile Ali Kızılateş, Şencan Kızılateş ve Dilber Maniler’in 3’er gün tutuklu kalmasına karar verdi.