5 kişi tutuksuz yargılanacak - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
Kıbrıs

5 kişi tutuksuz yargılanacak

5 kişi tutuksuz yargılanacak

Gazimağusa’da Narkotik ekiplerin operasyonu ile 3 buçuk kilodan fazla Bonzai tasarruf ettikleri gerekçesi ile poliste tutuklu bulunan Mesut Yiğit, Güven Taşoğlu, İsa Taş, Adem Taş ve Adem Öğünç dün yeniden yargıç karşısına çıkarıldı.

Nadire BAHADİ


Haklarında başlatılan “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlaması ile 1 haftadan beri tutuklu bulunan biri polis 5 kişi, soruşturmanın sona ermesi nedeni ile tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı. Parmak izi analizi sonucunda Kocareis karavanlar bölgesinde bulunan ve içerisinde 3 kilo 573 gram 690 miligram Bonzai türü uyuşturucu maddelerin bulunduğu sırt çantası ile içerisinde uyuşturucu maddelerin muhafaza edildiği naylon poşetler üzerinde zanlılara ait parmak izi bulunmadığı öğrenildi.

Parmak izi bulunmadı, soruşturma tamamlandı
Konu ile ilgili mahkemede ifade sunan polis çavuşu Ali Gürkut, 14 Ocak tarihinde zanlı Mesut Yiğit, Güven Taşoğlu, İsa Taş, Adem Taş ve Adem Öğünç hakkında başlatılan 3 kilo 573 gram 690 miligram ağırlındaki uyuşturucu madde tasarrufu ile ilgili soruşturmanın tamamlandığını açıkladı. Polis çavuşu Gürkut, biri polis 5 zanlının ileride yargılanacakları dönemde mahkemede hazır bulunmalarını temin etmek amacı ile 5 zanlının teminata bağlanmasını talep etti. Narkotik ekiplerin operasyonu sırasında ele geçirilen ve içerisinde 3 kilo 573 gram 690 miligram uyuşturucu bulunan sırt çantası üzerindeki parmak izi araştırması da tamamlandı. Çanta ve çanta içersindeki naylon poşetler de yapılan parmak izi analizinde zanlıların parmak izine rastlanmadığı öğrenildi. Biri polis 5 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

10’ar bin TL nakdi kefaletle serbest kaldılar
Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlıların yurt dışına çıkışını yasaklayarak pasaport ve seyahat belgelerine el konulmasına karar verdi. Toroslu zanlıların 10’ar bin TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı 3’er kişinin 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalaması halinde serbest bırakılmalarına karar verdi. Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiren zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar