Eliz’in hedefi profesyonellik - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
Diğer SporlarSpor

Eliz’in hedefi profesyonellik

Eliz Malonay

Profesyonel olma hedefiyle 11 yaşında Londra’ya giden yıldız tenisçi Eliz Maloney Yorgancı, Spor Gündem programının konuğu oldu

 PROFESYONELLİK İÇİN İLK ADIM: Antrenörleri   Alan Jo ve Joe Durie ile kazanmak üzerine değil de ileriye dönük performans üzerinde çalıştıklarını ifade eden Eliz, Junior’da artık son 2 yılı kaldığını ve profesyonel anlamda ilk adımı atmayı hedeflediklerini söyledi

 Profesyonel olma hedefiyle 11 yaşında Londra’ya giden yıldız tenisçi Eliz Maloney Yorgancı, dün sabah BRT’de yayımlanan “Spor Gündem” programının konuğu oldu.

BRT HD’de yayınlanan programa annesi İlkay Yorgancı ile katılan Eliz, bundan sonraki hedefinin profesyonel organizasyonlara katılmak olduğuna vurgu yaptı.


 

İlk hedef Antalya

Antrenörleri Alan Jo ve Joe Durie ile kazanmak üzerine değil de ileriye dönük performans üzerinde çalıştıklarını ifade eden Eliz, Junior’da artık son 2 yılı kaldığını ve profesyonel anlamda ilk adımı atmayı hedeflediklerini söyledi.

Eliz, bunlardan birinin de Antalya’da yakınlarda yapılacak profesyonel turnuva olabileceğini belirtti.

Uluslararası Tenis Federasyonu ITF ’in ‘Junior’ kategorisinde bugüne kadar birincilik de dahil olmak üzere başarılar elde eden ve dünyanın 4 büyük ‘grand slam’ mücadelesinden biri olan Wimbledon’da profesyonel olarak korta çıkmayı hedefleyen Eliz Maloney Yorgancı, bugüne kadar kendine destek olanlara teşekkür de etti.

 

Başarı kolay kazanılmıyor

Eliz’in annesi İlkay Yorgancı ise “Başarı kolay kazanılmıyor. Eliz’in yetenekli olduğunu ve büyük turnuvaları kazanabilecek bir isim olduğu söyleniyor ama işin finansal boyutu çok büyük ve kimse bunu düşünmüyor” diye konuştu.

İlkay Yorgancı, 11 yaştan başlayarak Eliz’in profesyonel olma hedefiyle ilgili büyük özveriler verdiklerini ve bu özverinin halen devam ettiğini de söyledi.

Yorgancı, tenis oynaması için Amerika Birleşik Devletleri’nden de davet aldıklarını anlattığı Eliz için gerekli ve sürekli finansmanın sağlanabilmesi konusunda da çağrıda da bulundu.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar