Nadire BAHADİ
Sahte evrak düzenleyip Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne ibraz ederek haksız kazanç sağladıkları gerekçesi ile tutuklanan üniversite personeli Timur Ercan Bodi ile üniversitenin Gaziantep- İstanbul öğrenci temsilcisi Hakan Çayırgan hakkındaki polis soruşturması sürüyor. “Evrak sahteleme”, “ Sahte evrakı tedavüle sürme”, “ Sahtekarlıkla para temini” ve “ Suç işlemeye teşebbüs etme” suçlamaları ile ilgili olarak dün yeniden Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlıların tutukluluk süreleri mahkeme emri ile 4 gün daha uzatıldı.
Polis soruşturmayı derinleştirdi
Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Gökhan Yıldırım, DAÜ iç murakıpları tarafından yapılan denetimlerde, DAÜ’nün Gazi Antep – İstanbul Öğrenci Temsilciliği yapan ve DAÜ’ye kayıt için öğrenci yönlendiren zanlı Hakan Çayırgan’ın 2014-2015 yılları içerisinde DAÜ personeli olan zanlı Timur Ercan Bodi’ye gönderdiği maillerde zanlı Bodi’nin değişiklik yaparak sahtelediğini ve sahtelenmiş evrakları DAÜ’ye ibraz ederek tedavüle sürdüğünü kaydetti. İbraz edilen sahte evraklar karşılığında ise zanlıların 2014 yılı için 57 bin 914 TL’yi sahtekarlıkla temin ettiklerini söyleyen Yıldırım, 2015 yılı için de yine ayni yöntemle 106 bin 786 TL parayı temin etmeye teşebbüs ettikleri yönünde tespitlerin yapılmasının ardından olayın polise şikayet edildiğini açıkladı. Olay ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirten Yıldırım, zanlıların 8 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer, polisin başlattığı soruşturmanın salimen yürütülebilmesi maksadı ile her iki zanlının da 4’er gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.
































