Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Dünya

Çığdan çıktı, bisküvi istedi

6 yaşındaki Ludovica Parete adındaki kız çocuğu İtalya’nın Abruzzo kentinde 18 Ocak’ta üzerine çığ düşen otelin enkazından iki gün sonra çıkarıldı. Ludovica ile telefonda konuşan bir yakını ‘Kızın durumu iyi, bisküvi istedi’ dedi.

İtalya’daki facianın üzerinden günler geçmesine rağmen enkazda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şimdiye kadar 9 kişi kurtarıldı, 5 kişinin de cesedine ulaşıldı. Ekipler 6 yaşındaki Ludovica Parete’ye cuma gecesi ulaşmayı başardı. Kızın babası şans eseri otel dışında olduğu için kurtulmuştu. Kendisinden önce çığ altından çıkarılan annesi ve 8 yaşındaki ağabeyinin sağlık durumları da iyi.

Çığdan çıktı, bisküvi istedi

Küçük Ludovica iki gün enkazın altında kaldıktan sonra kurtuldu. Ekipler onun gibi çığ altında kalan başka kişileri kurtarmak için gece-gündüz çalışıyor.

İGLO ETKİSİ

Parete ailesinin bir yakını Ludovica ile konuştuğunu belirterek “Durumu gayet iyi. Benden Ringos bisküvisi götürmemi istedi” dedi. Uzmanlar, çığ altında sağ kalan insanların olmasını ‘iglo’ (Eskimoların kardan evi) etkisine bağladı. İtalyan La Repubblica gazetesine konuşan Prof. Dr. Gianfranco Gensini, “İglolarda yaşayan halkların iyi bildiği gibi kar, büyük yalıtım gücüne sahiptir. Kazak etkisi yapar. Giysilerimiz, vücudumuzun çevresinde bir sıcak hava boşluğu yaratarak ve cildimizin soğuk havayla temasını önleyerek bizi ısıtırlar. Otelin altında da benzer koşullar oluşmuş olabilir: Dışarıdan izole edilen bölgelerde hava daha sıcak kalmış olabilir” açıklaması yaptı.