İktisatbank’ın yeni nesil Mobil Bankacılık uygulaması hizmete girdi.
2010 yılında o günlerin teknolojisi ile sektörde ilk mobil bankacılık uygulamasını başlatan İktisatbank, bu uygulamasını İphone ve android tabanlı tüm mobil cihaz kullanıcıları için yeni yazılım teknolojileri ile geliştirerek, KKTC’nin ilk gerçek Mobil Bankacılık hizmetini kullanıma sundu.
İktisatbank, yüzde 100 mobil teknolojisi ile hazırladığı Mobil Bankacılık hizmetini dün Golden Tulip Otel’de gerçekleştirdiği bazın toplantısı ile uygulamaya geçirdi.
Basın toplantısında İktisatbank Genel Müdürü Olgun Önal, İktisatbank Alternatif Dağıtım Kanalları Grup Müdürü İlker Kördeve ve İktisatbank Pazarlama Müdürü Ali İhsan Bayar birer konuşma yaptı.
Yok yok
İktisat Mobil Bankacılığı’nı Apple Store veya Google Play Store’dan İktisatbank yazarak indirilebiliyor. İktisat Mobil Bankacılığı, para transferinden yatırım işlemlerine, döviz işlemlerinden fatura ödemelerine, kredi işlemlerinden kredi kartı borcu ödemelerine kadar birçok bankacılık işlemini kolaylıkla hem de şubeye gitmeden yapabilme olanağı sağlıyor.
Kullanıcıya özel ayarlanabilir açılış sayfaları ve çizgir seçeneği sayesinde üst düzey bir güvenlik özelliğine sahip olan İktisat Mobil Bankacılığı’na hızlı ve pratik şekilde ulaşılabiliyor.
Oldukça düzenli bir tasarıma sahip olan uygulama, menüsü ile kafa karıştırmıyor.
İktisatbank müşterisi olmayan kişiler de İktisatbank Mobil Şube Uygulamasını indirebiliyor, uygulamada yer alan hesaplama araçları, fiyat ve oranlar, en yakın İktisatbank şube ve ATM’si, ürün ve hizmetler gibi bilgi menülerinden yararlanabiliyor.
.jpg)
.jpg)
***
Önal: Hayatı kolaylaştıracak uygulama
İktisatbank Genel Müdürü Olgun Önal, İktisat Mobil Uygulaması’nın İktisatbank müşterilerinin hayatını önemli şekilde kolaylaştıracak bir uygulama olduğunu kaydetti.
Global dünyada kullanılan tüm alanların KKTC’de de fazlası ile kullanıldığını aktaran Önal, adada 750 binin üzerinde kayıtlı cep telefonu olduğunu bu rakamın da aslında mobil teknolojiye olan ilgiyi ortaya koyduğunu kaydetti.
Mobil teknolojilerin KKTC’de kişilerin yaşamında vazgeçilemez bir yerde olduğunu belirten Olgun Önal, bu bakımdan İktisatbank’ın mobil teknolojileri bankacılıkla en uyumlu şekilde birleştirmeyi hedeflediğini ve yüzde 100 mobil teknolojisi ile hazırladığı Mobil Bankacılık hizmetini geliştirip uygulamaya koyduğunu anlattı.
Olgun Önal, daha sonra uygulamanın tanıtımını yapmak üzere sözü İktisatbank Alternatif Dağıtım Kanalları Grup Müdürü İlker Kördeve’ye bıraktı.
***
Kördeve: Benzerlerinden çok farklı
İktisatbank Alternatif Dağıtım Kanalları Grup Müdürü İlker Kördeve de İktisat Mobil olarak hizmete sunulan mobil bankacılık uygulamasının her sayfasının özel olarak tasarlandığını ve yüzde 100 mobil teknolojisi ile geliştirilmiş olduğundan dolayı KKTC’deki benzerlerinden çok farklı olduğunu ifade etti.
“Hemen her bankacılık işlemi burada”
Akıllı cep telefonu kullanıcılarının İktisat Mobil Bankacılığı’nı; Apple, Store veya Google Play Store’dan İktisatbank yazarak kolaylıkla indirebileceklerini belirten İlker Kördeve, para transferinden yatırım işlemlerine, döviz işlemlerinden fatura ödemelerine, kredi işlemlerinden kredi kartı borcu ödemelerine kadar birçok bankacılık işlemini yapabileceklerini ifade etti.
“Üst düzey güvenlik, hızlı ve pratik”
İktisatbank Alternatif Dağıtım Kanalları Grup Müdürü İlker Kördeve, ayrıca İktisat Mobil Bankacılığın kullanıcıya özel ayarlanabilir açılış sayfaları ve çizgir seçeneği sayesinde üst düzey bir güvenlik sağladığını belirtti.
Kördeve, İktisatbank müşterilerinin bankacılık hizmetlerine ihtiyaçları olan her yerde ve her zaman hızlı ve pratik bir şekilde ulaşabileceklerinin altını çizdi.
İlker Kördeve, İktisatbank müşterisi olmayan kişilerin de İktisatbank Mobil Şube Uygulamasını indirebileceklerini, uygulamada yer alan hesaplama araçları, fiyat ve oranlar, en yakın İktisatbank şube ve ATM’si, ürün ve hizmetler gibi bilgi menülerinden yararlanabileceklerini belirtti.
***
Bayar: Milyonlarca kişi uygulamayı kullanıyor
İktisatbank Pazarlama Müdürü Ali İhsan Bayar ise bireysel bankacılık alanında para çekme-yatırma dışında akla gelen her türlü işlemin İktisat Mobil Bankacılık uygulaması ile yapılabileceğini kaydetti.
Yapılan araştırmaya göre, adada ve Türkiye’de 2014 yılı itibari ile 54 milyon kişinin mobil bankacılık uygulamasını kullandığının tespit edildiğini belirten Bayar, bu 54 milyon kişinin mobil bankacılık uygulaması ile yaptığı işlemlerin başında EFT ve havale olduğunu bunun 175 milyar TL işlem hacmine denk geldiğini söyledi.
“Uygulamayı indiren çekilişe katılma şansı kazanacak”
İktisatbank Pazarlama Müdürü Ali İhsan Bayar, İktisat Mobil Bankacılık uygulamasını indirip giriş yapan her kişiye 30 Haziran’a kadar çekiliş numarası verileceğini ve Temmuz ayının ikinci haftasında bu numaralar arasında yapılacak çekiliş sonucu 3 talihli kişinin iPhone 6s, 3 talihli kişinin de Samsung son model cep telefonu kazanacağını ifade etti.
































