İtalya’nın başkenti Roma’da, önceki gün 13. ve 14. yüzyıllarda yaşayan Türk-İslam düşünürü Yunus Emre temalı defile düzenlendi.
Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezinin evsahipliği yaptığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşavirliği, İzmir Olgunlaşma Enstitüsünün işbirliği ve THY’nin katkılarıyla gerçekleşen defile, Roma’daki Türk ve İtalyan kültür-sanat, iş, moda dünyasından isimleri buluşturdu.
Tüm dünyadaki Türk Kültür Merkezlerine ismini veren Yunus Emre’nin felsefesinden ve dönemin geleneksel motiflerinden esinlenerek hayata geçirilen defilede, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan; Selçuklu döneminin simgesi olan sekiz köşeli yıldızın temsil ettiği değerler olan merhamet, şefkat, sabretmek, doğruluk, sır tutmak, sadakat, cömertlik, rabbine şükretmek temaları işlendi.
Yaşadığı süre boyunca halkın yanında olan ve hak yolunda olmaya çalışan Yunus Emre’nin adını alan koleksiyonda, kıyafetlerin tasarımları hazırlanırken; Selçuklu mimarî ve sanat eserlerinin örnekleri olan kubbe, kapı, pencere, duvar ve yer süslemeleri ile geleneksel Türk sanatları olan hat, tezhip, minyatür ve halı, kilim örneklerinden de faydalanıldı.
Büyük ilgi gören defilede, 5’i erkek olmak üzere toplam 35 kıyafet Anadolu melodileri eşliğinde sergilendi.


































