Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Magazin

Müzikle birleştiler

KUTRAFALI PROJESİ: Gazimağusa Belediyesi’nin bu yıl 18’incisini düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali’nde ülkemizin sanatçılarından Cahit Kutrafalı’nın projesi olan “Cahit Kutrafalı Quintet” sahneye çıktı

Gazimağusa Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 18. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali’nde geçtiğimiz akşam Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alan etkinlikte, gitarda Ermis Michail, piyanoda Andreas Panteli, davulda Stelios Xydas, saksafonda ise Tamer Temel sahne aldı. Cahit Kutrafalı Quintet’e Ezgi Akgürgen sesiyle renk kattı.
Müziğin ortak dil ve bütünleştirici gücünün bir araya getirdiği Kıbrıs’ın Kuzey ve Güneyindeki caz müzisyenlerinden oluşan ekip, Kutrafalı’nın bestelerinin yanı sıra günümüz caz bestecilerinin eserleri ile klasikleşmiş caz standartlarını kendilerine has yorumları ile 18. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali’nde icra ettiler.

Etkinlikler devam ediyor
Bu akşam Golden Horn Brass, 25 Ağustos Pazartesi Oytun Ersan Project konseri Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda, 26 Ağustos Salı günü son etkinlik olan Taksim Trio Salamis Antik Tiyatro’da saat 21.00’de yapılacak.