Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

O ürünler toplatıldı

[dropcap style=”circle” color=”#ffffff” bgcolor=”#0065ad”]L[/dropcap]efkoşa’da 4 yerli firmanın hellim, talar peynir ve taze kaşar gibi süt ürünlerinde limitlerin üzerinde bakteri tespit edildi ve ve toplatıldı.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, belediyenin Halk Sağlığı Şubesi, belediye sınırları içerisinde satılan yerli süt ürünlerinden alınan numuneleri Veteriner Dairesi Laboratuarı’nda analiz ettirdi.

Buna göre, üretim tarihi 4 Mart 2016 olan “Özlem Taze Kaşar”, üretim tarihi 2 Şubat 2016 olan “Baran Köy Hellimi”, üretim tarihi 1 Mart 2016 olan “Halis Köy Hellimi”,  üretim tarihi 14 Mart olan “Garanti Talar Peyniri” ve üretim tarihi 12 Mart 2016 olan “Garanti Az Tuzlu Hellim” LTB ekipleri tarafından satış noktalarından toplatıldı.

BİR EKMEKTE YABANCI MADDE…GÖÇMENKÖY ŞAH FIRINININ İMALATI BİR GÜNLÜĞÜNE DURDURULDU

Öte yandan LTB Halk Sağlığı Şubesi bu hafta yaptığı denetimlerde Göçmenköy Şah Fırını tarafından üretilen bir ekmekte yabancı madde tespit etti.

İşletmenin Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde bulunan imalat tesisinin faaliyeti 1 günlüğüne durduruldu.

Hafta içinde Belediye Pazarı’ndaki Sinan Yaşar Kasap’ta yapılan denetimde ise 170 kg mühürsüz dana eti tespit edilerek hayvan barınağına bağışlandı.