Yönetmenliğini Mike Leigh’in üstlendiği, Timothy Spall, Paul Jesson, Marion Bailey gibi başarılı oyuncuların yer aldığı Mr. Turner, geçtiğimiz gün Cannes’da gösterildi. Altın Palmiye için yarışan film, İngiliz ressam J.M.W. Turner’ın hayatını ele alıyor.
Festivalin ikinci gününde gösterilen Mr. Turner’ın yönetmeni ve oyuncuların katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, yönetmen Mike Leigh; filme konu olan ressam Turner’ın radikal bir ressam olduğunu ve filmi çekerken ressamın zor geçen hayatıyla ilgili empati kurduğunu dile getirdi. Filmin hazırlık çalışmalarında, ressamın duygularını anlamaya ve özellikle tarihsel doğruluğu üzerinde titizlikle durduğunu söyledi.
Yönetmen, 1700’lü yıllarda yaşayan ressamla ilgili araştırmaları esnasında harika belgelere ulaştığını sözlerine ekledi. Geceye katılan ünlüler şıklıkları ve güzellikleriyle beğeni kazandılar.

































